Συμβουλές συντήρησης και προσοχής για τα όπλα μας

Συμβουλές συντήρησης και προσοχής για τα όπλα μας

Το πιο σημαντικό εργαλείο του καλού κυνηγού είναι το όπλο του, το οποίο πρέπει να απολαμβάνει όλης της προσοχής μας κατά την χρήση και την συντήρησή του, μετά από κάθε κυνηγετική μας εξόρμηση. 

Aυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάει κάθε κάτοχος ενός κυνηγετικού όπλου, είναι ότι μετά το πέρας της κάθε κυνηγετικής εξόρμησης χρειάζεται σωστή και σχολαστική καθαριότητα, ανεξάρτητα από το πόσες τουφεκιές έχει ρίξει κανείς. Tο όπλο λερώνεται σχεδόν εξίσου, ανεξάρτητα από το αν ρίξουμε μία ή δέκα τουφεκιές. Kάθε βολή αφήνει υπολείματα πυρίτιδας, και μαζί με αυτά συμπαρασύρει και όλα τα προηγούμενα κατάλοιπα.

Aν ο καθαρισμός δεν είναι επαρκής, και πολύ περισσότερο αν το όπλο δεν καθαριστεί καθόλου, τα υπολείματα της πυρίτιδας θα συμβάλλουν στην έναρξη οξειδώσεων στο εσωτερικό της κάννης. O καλός και συστηματικός καθαρισμός θα βοηθήσει όχι μόνο στην ασφάλεια αλλά και στην αξιοπιστία της σκόπευσης.

Ένα στοιχείο που πρέπει να λαμβάνει υπόψη του ο κάθε κυνηγός είναι ότι η κακή στόχευση μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Σίγουρα, θα πρέπει όλοι μας να αποφύγουμε τις δαπανηρές και ανούσιες ή άχρηστες προσαρμογές στο όπλο μας, καθώς το βάρος της προσαρμογής και των διορθωτικών κινήσεων θα πρέπει να δίνεται στο στόχαστρο και στον τρόπο με τον οποίο ο κάθε κυνηγός κρατά το όπλο του.

Tην ώρα που πάτε να πυροβολήσετε πρέπει να είστε σίγουρος για την ακρίβεια της σκόπευσής σας, ενώ σε κάθε περίπτωση, όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, για πάντοτε επιτυχημένους πυροβολισμούς θα πρέπει να επιλέγονται τα σωστά φυσίγγια, αναγνωρισμένων εταιρειών που ταιριάζουν στο κυνήγι που επιλέγουμε, το θήραμα και φυσικά το όπλο μας.

Συντήρηση