Συμβουλές για το θήραμα μετά τον πυροβολισμό

Συμβουλές για το θήραμα μετά τον πυροβολισμό

 

Οι παρακάτω συμβουλές προέρχονται από τον "Παν-θήρα 2013" της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης και αποτελούν ενδιαφέρουσες συμβουλές για το κρέας των θηραμάτων μας και τη σωστή διατήρησή του μετά το επιτυχημένο κυνήγι. 

Πρώτα απ 'όλα, το κρέας πρέπει να κρυώσει και στεγνώσει γρήγορα. Δεν συνιστάται να τοποθετή­σουμε το θήραμα σε ένα πλαστικό σακίδιο. Είναι απαραίτητο να εξο­πλιστεί ο κυνηγός με ένα πλεχτό σακίδιο, στο οποίο θα τοποθετεί το θήραμα. Για τα θηράματα που δεν τοποθε­τούνται σε σακίδια, μπορούμε να το κρεμάσουμε με σχοινί.

Όταν το κυνήγι διεξάγεται κατά τους ζεστούς μήνες, και η θερμοκρα­σία του αέρα είναι μεγαλύτερη των 20-22 °C, το θήραμα θα πρέπει να κρέμεται από τα πόδια ή το κεφάλι για περίπου 2-3 ώρες στη σκιά για την ψύξη του. Το συντομότερο δυνατό θα πρέπει το θήραμα να τοποθετηθεί σε ένα δροσερό μέρος και να κρεμάσει έξω στον αέρα. Είναι καλύτερα να το καλύψουμε με πανί για να προστατευθεί από τις μύγες.

Μέχρι τώρα, πολλοί κυνηγοί τραβούσαν το εσωτερικό τις κοιλιακής κοιλότητας με ένα ξύλινο γάντζο μέσω του πρωκτού. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι ξεπερασμένη, γιατί δεν μπορούν όλοι να μάθουν να το κάνουν με επιτυχία και αν σχιστεί το έντερο δημιουργεί προϋποθέσεις για τη σήψη του κρέατος. Είναι καλύτερα να κάνουν μια μικρή τομή στην κοιλιακή χώρα και να αφαιρέσουμε το στομάχι και τα έντερα.

Στην κοιλιακή κοιλότητα μέσω του πρωκτού και του στόματος καλό είναι να βάζουμε μικρά κλαδάκια από φρέσκο άρκυνθο, ερυθρελάτη, ελάτη, φασκόμηλο, τσουκνίδα, φτέρη, ρίγανη κ.α.. Αυτή η μέθοδος, ακόμα και στους 20 - 22 ° C επιτρέπει να αποθηκεύσουμε τα πουλιά για κάποιες μέρες. Αυτό διευκολύνει την αφαίρεση της κύριας πηγής των μικροοργανισμών.

Συμβουλές
ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ 2013
ΣΤ' ΚΟΜΑΘ
Πηγή: 
ΚΟΜΑΘ