Στο Τέξας κυκλοφορούν και... οπλοφορούν με το νόμο

Στο Τέξας κυκλοφορούν και... οπλοφορούν με το νόμο

H τοπική Κυβέρνηση του Τέξας στις ΗΠΑ έδωσε την έγκρισή της για την υιοθέτηση ενός νόμου που θα επιτρέπει την δημόσια οπλοφορία χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια οπλοφορίας. <--break->

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη ήταν η αιτία για πολλές συζητήσεις αναφορικά με το θέμα της οπλοχρησίας, κάτι που αποτελεί ζήτημα δημόσιας αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Ναυτεμπορική, ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε τον Μάιο από την πολιτειακή Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου κυριαρχούν οι Ρεπουμπλικάνοι, ορίζει πως πλέον θα επιτρέπεται σε κάθε πρόσωπο ηλικίας 21 ετών και άνω σε βάρος του οποίου δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση να φέρει όπλο δημόσια χωρίς να διαθέτει άδεια. Ο συγκεκριμένος νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο κείμενο διατυπώνεται η θέση ότι τα Συντάγματα των ΗΠΑ και του Τέξας επιτρέπουν στους πολίτες να οπλοφορούν και κατά συνέπεια πρέπει να εγείρονται λιγότερα εμπόδια ως προς αυτό. Οι Δημοκρατικοί στο Τέξας αντιτίθενται στο μέτρο και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους που υπάρχουν μέσα από το άνοιγμα της χρήσης όπλων σε τέτοιο βαθμό, επικαλούμενοι διάφορα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί σε αμερικανικό έδαφος, λόγω χρήσης όπλων. 

Πηγή: 
naftemporiki.gr