Σπουδαία διάκριση για την ελληνική σκοποβολή

Σπουδαία διάκριση για την ελληνική σκοποβολή

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στην Ολυμπιάδα του Ρίο η Άννα Κορακάκη, φέρνοντας μία πολυπόθητη διάκριση για την ελληνική σκοποβολή, μετά από πολλές δεκαετίες.  

Το χρυσό μετάλλιο πήγε στην Κίνα και την Τσανγκ η οποία έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ ασημένια ήταν η Ρωσίδα Βαταράσκινα. Η Άννα Κορακάκη θα πάρει μέρος και στο αγώνισμα των 25 μέτρων, με σπορ πιστόλι, στο οποίο έχει ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ενδέχεται να φέρει και άλλες διακρίσεις για την ελληνική σκοποβολή.

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα μετά από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008 και το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη σκοποβολή μετά το ασημένιο που είχε πάρει η Εθνική Αντρών στην Αμβέρσα το 1930, στο αυτόματο πιστόλι στα 30 μέτρα. «Νιώθω φανταστικά. Είναι δικαίωση των κόπων μου», δήλωσε λίγο μετά την απονομή η 20χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Αυτό το μετάλλιο ήρθε μετά από πολλές δυσκολίες που πέρασα τα τελευταία χρόνια. Είναι μια δικαίωση και για εμένα και για τον πατέρα μου, επειδή έχουμε προσπαθήσει πολύ σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ήταν πολύ δύσκολο. Ο πατέρας μου είναι και προπονητής μου και ήταν πολύ σημαντικό που σε αυτό τον αγώνα τον είχα μαζί μου. Σε τέτοιο επίπεδο είναι σημαντικό το ότι είσαι στο βάθρο. Δεν έχει τόση σημασία το χρώμα του μεταλλίου. Τώρα πια θα είμαι πιο απελευθερωμένη ψυχολογικά για τους επόμενους αγώνες». 

Στη νεαρή ολυμπιονίκη μας αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. 

Άννα Κορακάκη
Ωρίων
Πηγή: 
ΑΝΤ1 News