Σχεδιαστής της Apple για την Beretta 486

Σχεδιαστής της Apple για την Beretta 486

Η Apple δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς απασχολεί με το design των τεχνολογικών προϊόντων της το παγκόσμιο κοινό. Το ενδιαφέρον κεντρίζει το ότι ένας από τους σχεδιαστές της συνεργάζεται με την Beretta για το σχεδιασμό της καραμπίνας του μέλλοντος. 

Το νέο μοντέλο ονομάζεται Beretta 486 και αποτελεί ένα υβρίδιο οπλουργίας και τεχνολογίας. Υπεύθυνος για το σχεδιασμό είναι ο Marc Newsom, ο οποίος θέλει να φέρει αρμονία μεταξύ της χρηστικότητας και της άνεσης. Πάνω στο όπλο, το τμήμα που ο σχεδιαστής ονομάζει "Action" έχει πάνω του τη σκανδάλη, το μηχανισμό γέμισης και την ασφάλεια. Ειδικά, η τελευταία έχει δοθεί προσοχή ώστε να είναι εμφανής και να μπορεί ο χειριστής του όπλου με μια ματιά να καταλάβει πού βρίσκεται. 

Οι αισθητικές πινελιές πάνω στο όπλο είναι πολλές, με σκηνές από κυνήγι πουλιών χαραγμένες πάνω στην μεταλλική επιφάνεια και τρόπο σχεδιασμού που αποτίνει φόρο τιμής στις ιαπωνικές εικαστικές τέχνες. Ειδικές τεχνικές έχουν εφαρμοστεί στη γραμμή παραγωγής του όπλου, με ρομποτική τεχνολογία, παρόλο που τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του όπλου είναι όμοια με εκείνα που χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν διάσημοι κυνηγοί. 

Όλα δείχνουν ότι η Beretta 486 δεν θα είναι φθηνή, αλλά θα είναι σίγουρα μοναδική, παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πότε θα μπει στην παραγωγή. 

Apple
Marc Newsom
Beretta
Beretta 486
Πηγή: 
gizmag