Σε υψηλά επίπεδα ο κυνηγετικός τουρισμός στις Σέρρες

Σε υψηλά επίπεδα ο κυνηγετικός τουρισμός στις Σέρρες

Κυνηγοί από όλη την Ελλάδα φαίνεται να συρρέουν στους κυνηγότοπους των Σερρών, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Από τις 20 Αυγούστου οπότε και ξεκίνησε η φετινή περίοδος για τα θηράματα του κάμπου εκατοντάδες κυνηγοί βρέθηκαν στις Σέρρες για τρυγόνι και ορτύκι. Στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκινάει και η κυνηγετική περίοδος για θηράματα όπως ο λαγός και το αγριογούρουνο. Βέβαια, όπως είναι φυσικό η κρίση έχει περιορίσει τον κυνηγετικό τουρισμό που κάποτε τόνωνε την τοπική οικονομία ωστόσο οι αρμόδιοι αισιοδοξούν πως και φέτος η προσέλευση στους κυνηγότοπους των Σερρών θα έχει θετικό πρόσημο.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών κ. Εμμανουήλ Φυντάνη οι άδειες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα βρίσκονται στα περσινά επίπεδα: «Η κυνηγετική σαιζόν ξεκίνησε από τις 20 Αυγούστου. Η κίνηση είναι στα περσινά επίπεδα, βγάλαμε τις ίδιες άδειες με πέρσι, περίπου στις χίλιες είμαστε και φέτος. Ο Νομός πάντοτε έχει επισκέπτες κυνηγούς ωστόσο λόγω οικονομικών δυσκολιών του κόσμου δεν έρχεται τόσος κόσμος αλλά πάλι κάτι γίνεται. Προτιμούν να κυνηγούν σε όλο το νομό, τα Ορτύκια τα κυνηγάνε στο κάμπο, τώρα που ανοίγει το βουνό από τις 17 Σεπτεμβρίου για θηράματα όπως ο λαγός και το γουρούνι. Αυτή την στιγμή επιτρέπετε το τρυγόνι, το ορτύκι, διάφορα είδη πουλιών που είναι στον κάμπο και όταν ανοίξει το βουνό αρχίζει ο λαγό, το γουρούνι και η πέρδικα λίγο αργότερα από τις 1 Οκτώβρη. Σίγουρα θα έχουμε και άλλη προσέλευση κυνηγών».

Ο κ. Φυντάνης μας τόνισε πως οι κυνηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον χειρισμό του όπλου τους και θα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας. Επιπλέον οι κυνηγοί θα πρέπει να φορούν το ειδικό γιλέκο για την αποφυγή «δυσάρεστων εκπλήξεων».

 

 

Σέρρες
Κυνηγετικός Σύλλογος Σερρών
Πηγή: 
Εφημερίδα Παρατηρητής
Θήραμα: