Σε άνοδο τα έσοδα της Καλάσνικοφ

Σε άνοδο τα έσοδα της Καλάσνικοφ

Η ρωσική κατασκευάστρια όπλων Καλάσνικοφ αύξησε τα έσοδά της σε ποσοστό 123% μέσα στο 2016, αγγίζοντας τα 320 δισεκατομμύρια δολάρια, παρόλο που υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία τους σε μεγάλες αγορές.

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο για την κυκλοφορία των όπλων της Καλάσνικοφ που έχουν βρεθεί συχνά-πυκνά σε χέρια τρομοκρατών, με την Αμερική να θεσπίζει όρους για την κυκλοφορία τους στις ΗΠΑ, αλλά οι πωλήσεις των ΑΚ-47 δεν φαίνεται να επηρεάζονται, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία. Οι περιορισμοί στις ΗΠΑ ξεκίνησαν από το 2014, σε αντίδραση της στάσης της Ρωσίας στην Κριμαία και την Ουκρανία. 

Μετά την ανακοίνωση για τους περιορισμούς στις ΗΠΑ, η Καλάσνικοφ έδωσε έμφαση σε άλλες αγορές όπως σε εκείνες της Ασίας, της Αφρικής. Πολλοί στρατοί της Ασίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα όπλα της Καλάσνικοφ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του οπλοστασίου τους. Μπορεί το όπλο της Καλάσνικοφ να μην είναι το πιο εξελιγμένο της αγοράς, αλλά παραμένει ένα από τα πιο ευπώλητα όπλα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. 

Η Καλάσνικοφ επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους τομείς, όπως είναι εκείνος των drones. Tα μοντέλα που έχει ανακοινώσει θα έχουν τεχνητή νοημοσύνη και προορίζονται για χρήση στο πεδίο της μάχης από τους στρατιώτες, για τον εντοπισμό στόχων. 

 

 

Kalashnikov
AK 47
Πηγή: 
GQ