To πρώτο όπλο με ενσωματωμένο υπολογιστή

To πρώτο όπλο με ενσωματωμένο υπολογιστή

Η νέα Beretta A400 Xplor Action είναι το πρώτο τουφέκι στον κόσμο με standard ενσωματωμένη μια πολυχρηστική ηλεκτρονική συσκευή, η οποία, μεταξύ άλλων λειτουργιών, μετράει και τις τουφεκιές.

Με όλα τα χαρακτηριστικά, τα οποία έκαναν τη σειρά ημιαυτομάτων Α400 τόσο πετυχημένη, η A400 XplorAction είναι η magnum καραμπίνα που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, ανεξάρτητα από θήραμα, γομώσεις, στόχους ή κυνηγότοπο. Ένα τουφέκι πολλαπλών χρήσεων με υποδοχέα, ο οποίος έχει σχεδιαστεί, για να δέχεται διόπτρες, οπτικά και άλλα συστήματα σκόπευσης.

Ο ενσωματωμένος υπολογιστής της Beretta, το GunPod, πατέντα της Beretta, είναι μια επαναστατική πολυχρηστική ηλεκτρονική συσκευή, η οποία είναι ενσωματωμένη μέσα σε μια θήκη από πολυμερές, που βρίσκεται τοποθετημένη μέσα στη λαβή του όπλου, και προσφέρει στον Κυνηγό τη δυνατότητα να:

- Μετρήσει το συνολικό αριθμό των βολών (δεν μπορεί να γίνει μηδενισμός)

- Μετρήσει μερικώς τον αριθμό βολών (έως 7 περίοδοι βολών που μπορούν να μηδενιστούν)

- Μετρήσει την εξωτερική θερμοκρασία σε βαθμούς Κελσίου και Fahrenheit (θερμόμετρο)

- Πληροφορηθεί σχετικά με την ενέργεια των φυσιγγίων, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε βολές.

Το GunPod σας προσφέρει τη δυνατότητα να αντιπαραβάλετε δύο διαφορετικούς τύπους φυσιγγίων, ακόμη και ιδίου βάρους. Το GunPod είναι μια επαναστατική συσκευή, εφόσον εγγυάται την καταμέτρηση των βολών που έχουν γίνει, ακόμη και αν δεν υπάρχει μπαταρία ή αν η μπαταρία είναι αποφορτισμένη. Το Kick-Off® είναι το μόνο σύστημα μείωσης της ανάκρουσης στον κόσμο, πατέντα της Beretta, το οποίο χρησιμοποιεί δύο υδραυλικά αμορτισέρ, κατευθείαν από την τεχνολογία των αναρτήσεων αυτοκινήτων. Όλα τα άλλα συστήματα στην αγορά βασίζονται στην παραμόρφωση μαλακών υλικών, όπως η πολυουθεράνη ή τα ένθετα από πολυμερές. Η διαφορά; Σκεφτείτε πως θα αισθανόσασταν οδηγώντας αυτοκίνητο με αμορτισέρ από λάστιχο!

Το Micro-Core® είναι ένα καινοτόμο πέλμα ανάκρουσης, καρπός πολυετούς μελέτης και εξαντλητικών δοκιμών της BERETTA στα σκοπευτήρια όλου του κόσμου. Διαθέτει ασύγκριτη ικανότητα απορρόφησης της ενέργειας του λακτίσματος κατά τη βολή. Χάρη στο διογκωμένο τεχνοπολυμερές ανοιχτής αλυσίδας, το πέλμα, όταν υποβάλλεται σε πίεση κατά τη βολή, επεκτείνεται βαθμιαία και άμεσα, χωρίς να υφίσταται διαπλάτυνση ή να διογκώνεται πλάγια, αυξάνοντας όμως την επιφάνεια επαφής με τον ώμο, προσδίδοντας επομένως στο όπλο υποστήριξη με ασφάλεια και ακρίβεια. Πρόκειται για ένα πέλμα εξαιρετικά μαλακό, ελαφρύ και λείο, καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο στην αγορά, το οποίο δεν κολλάει στα ρούχα και προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και τέλεια επώμιση.

Το σύστημα λειτουργίας της A400 Xplor αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της μηχανικής και ξεχωρίζει από όλα τα άλλα συστήματα στην αγορά χάρη στην ασύγκριτη ταχύτητά του. Είναι ο ταχύτερος μηχανισμός για την πραγματοποίηση συνεχόμενων τουφεκιών, επομένως αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες επίτευξης του στόχου.

Blink® είναι η νέα «μηχανή» της A400 Xplor, καρπός της ενοποίησης του νέου αυτοκαθαριζόμενου μηχανισμού αερίων της Beretta, του περιστρεφόμενου συστήματος κεφαλής-κλείστρου, του νέου συστήματος τροφοδοσίας της θαλάμης με φυσίγγι από την αποθήκη και του ανασχεδιασμένου εμβόλου αερίων. Το νέο σύστημα αερίων διαθέτει ένα καινοτόμο πιστόνι με ελαστική ζώνη-ξύστρα που δρα επίσης και σαν φλάντζα. Με αυτό τον τρόπο, ο νέος αυτοκαθαριζόμενος μηχανισμός αερίων Blink® είναι ισχυρότερος και καθαρότερος. Είναι πλεόν τόσο καθαρός όσο ένα σύστημα αδρανείας.

Steelium® είναι η τεχνολογία παραγωγής καννών από την BERETTA, η οποία μετατρέπει το πανίσχυρο κράμα ατσαλιού νικελίου-χρωμίου-μολυβδενίου σε μια ασύγκριτη κάννη, η οποία χάρη στη διαδικασία κατασκευής της είναι απλά μοναδική. Χάρη σε μια μοναδική παραγωγική διαδικασία διάτρησης βαθιάς οπής, ψυχρής σφυρηλάτησης και διαστολής σε κενό αέρος, το ατσάλι αποκτά τα ιδανικά χαρακτηριστικά για την καλύτερη βαλλιστική απόδοση στον κόσμο. ... και απόδοση από ατσάλι Η ειδική γεωμετρία του διευρυμένου αυλού Optima-Bore High Performance® έχει συμβάλλει, για να προσφέρει κορυφαία απόδοση με μολύβδινα σκάγια, ατσάλινα σκάγια και ατσάλινα σκάγια υψηλής απόδοσης. Η κατανομή της βολής παραμένει τέλεια και ομοιόμορφη σε κάθε τύπο κυνηγιού, ολοκληρώνεται δε με τη χρήση τσοκς Optima-Choke® High-Performance.

Η σχεδίαση ενός όπλου δεν ήταν ποτέ τόσο όμορφη και ταυτόχρονα τόσο λειτουργική. Από το ένθετο της πάπιας μέχρι τον υποφυλακτήρα της σκανδάλης και το σύστημα Kick-Off®, κάθε πολυμερές εξάρτημα της A400 Xplor έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσει μορφή, βάρος και λειτουργικότητα. Το φινίρισμα της βάσης της A400 Xplor Action είναι η απόλυτη καινοτομία στον κόσμο των κυνηγετικών τουφεκιών και αντιπροσωπεύει την ένωση των χαρακτηριστικών προστασίας της ανοδίωσης και ενός αποκλειστικού καφέ-μπρούτζινου χρώματος που δίνει στην A400 Xplor Action χαρακτήρα πραγματικά μοναδικό.

Beretta
Beretta A400 Xplor Action
Πηγή: 
Beretta Hellas