Προστασία ακοής στο κυνήγι με ηλεκτρονικές ωτοασπίδες CENS

Προστασία ακοής στο κυνήγι με ηλεκτρονικές ωτοασπίδες CENS

Ο ήχος του πυροβολισμού από κοντινή απόσταση είναι σχεδόν αποδεδειγμένο ότι θα βλάψει ανεπανόρθωτα την ακόμη σας και μάλιστα μόνιμα.

Κάθε πυροβολισμός κυμαίνεται από 120-180 decibel ανάλογα με το όπλο. Αν είστε εκτεθειμένος σε ένταση 100 decibel πάνω από 15 λεπτά τη μέρα τότε θα προκληθεί μόνιμη βλάβη στην ακοή σας. Όσο ισχυρότερος είναι ο ήχος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότατα μόνιμης βλάβης, με συμπτώματα όπως το συνεχές βούισμα ή την προσωρινή απώλεια της ακοής.

Αποτελεσματική εξέλιξη στην προστασία από τον ήχο του πυροβολισμού επιτυγχάνεται με τις ηλεκτρονικές ωτοασπίδες CENS. Οι ωτοασπίδες μειώνουν αυτόματα την ένταση του πυροβολισμού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν τους ήχους του περιβάλλοντος. Ο σχεδιασμός τους συνδυάζει πραγματική προστασία, άριστη ακοή του θηράματος και άνεση στα μέτρα του σύγχρονου κυνηγού.

Οι CENS έχουν σχεδιαστεί με τα καλύτερα υλικά και είναι πολύ άνετες στο αυτί, ακόμα και στη χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ωτοασπίδες αποτελούνται από ηλεκτρονικούς μηχανισμούς και εκμαγεία, τα οποία είναι κατασκευασμένα βάσει μέτρων των ακουστικών πόρων με μεγάλη ακρίβεια, για να εξασφαλιστεί η καλή εφαρμογή στο αυτί. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό των CENS είναι η κατασκευή του εκμαγείου από ειδική υποαλλεργική σιλικόνη ιατρικής χρήσης. Ο μηχανισμός μπορεί να αφαιρεθεί, ώστε τα εκμαγεία να καθαριστούν από την κυψελίδα (κερί) και την υγρασία.

Οι CENS διατίθενται σε δύο μεγέθη μπαταριών με διάρκεια έως 220 ώρες και έως 400 ώρες αντίστοιχα. Όταν ενεργοποιήσετε την κάθε ωτοασπίδα υπάρχει μια καθυστέρηση 5 δευτερολέπτων πριν λειτουργήσει ο ενισχυτής. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να προκαθορίσει την ένταση του ήχου πριν να τοποθετηθούν οι ωτοασπίδες στα αυτιά. Όταν ο ψηφιακός ενισχυτής ενεργοποιείται, μετά την καθυστέρηση ακούγεται μια μικρή μελωδία στο αυτί για να ειδοποιήσει τον χρήστη ότι είναι ενεργό και σε λειτουργία.

Δείτε τι λένε o Mπάμπης Αιγινίτης (προπονητής κυνηγετικής σκοποβολής) 

και ο Βασίλης Σούκος (Πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου Πυργετού Ωρίων)  

 

που τις έχουν ήδη δοκιμάσει. 

Στην ελληνική αγορά είναι διαθέσιμα έξι μοντέλα με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει κλύτερα. Κάθε ζευγάρι CENS παραδίδεται σε αλουμινένια θήκη για να αποθηκεύονται και να μεταφέρονται με ασφάλεια. Η συσκευασία περιλαμβάνει: θήκη αλουμινίου με εσωτερική επένδυση από αφρολέξ, υφασμάτινη θήκη με φερμουάρ με δυνατότητα τοποθέτησης στη ζώνη, μικρή ζώνη από δερματίνη, φυσητήρι (πουάρ) για καθαρισμό, 2 βουρτσάκια με μαγνήτη για καθαρισμό και αφαίρεση μπαταρίας, πορτοφόλι CENS για αποθήκευση των οδηγιών χρήσης και της άδειας οπλοφορίας, 30 μπαταρίες, κρέμα για εύκολη εισαγωγή στο αυτί, πανάκι CENS, εγγύηση και κυνηγετικό καπέλο CENS.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.otoaspides.gr και δείτε τον πλήρη οδηγό με videos για τη σωστή χρήση τους.

CENS
Ηλεκτρονικές ωτοασπίδες
Πηγή: 
otoaspides.gr
Τιμή: 
600.00€

Otomed

Κάνιγγος 19
106 77 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3838151
Φαξ: 210 3845826

Η Otomed ιδρύθηκε το 1963 με αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία ακουστικών βαρηκοΐας. Σήμερα, μετά από 50 και πλέον χρόνια από την ίδρυση της, η Οtomed είναι το μοναδικό δίκτυο επιστημονικών κέντρων προστασίας και αποκατάστασης ακοής στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη. Διαθέτει 12 κέντρα σε Αθήνα, Άγιο Στέφανο, Πόρτο Ράφτη, Θεσσαλονίκη, Τρίλοφος Θεσσαλονίκης, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Καστοριά, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Πάτρα, και Ιωάννινα για να εξυπηρετεί όλη την επικράτεια. Αντιπροσωπεύει τα προϊόντα των μεγαλύτερων κατασκευαστών ακουστικών βαρηκοΐας και ωτοασπίδων και εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ελληνικού κοινού. Στην Otomed θα βρείτε ακουστικά βαρηκοΐας, ωτοασπίδες Triplus, ψηφιακές ωτοασπίδες για κυνηγούς CENS DIGITAL, ωτοασπίδες για μουσικούς και DJs, monitors για μουσικούς, είδη υγιεινής και προστασίας ωτοασπίδων, μπαταρίες ακουστικών βαρηκοΐας και μηχανήματα καταπολέμησης εκβοών. Τα κέντρα Otomed έχουμε 92% επιτυχημένα περιστατικά κάνοντας λεπτομερή λήψη ιστορικού, δημιουργώντας ειδικό προσωπικό προφίλ του βαρήκοου, επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο ακουστικού βαρηκοΐας από τη μεγαλύτερη γκάμα στην Ελλάδα (400 τύποι), χρησιμοποιώντας κατ΄ αποκλειστικότητα τη μέθοδο αποκατάστασης ακοής NEW HEARING, δίνοντας στο βαρήκοο γραπτό προσωπικό πρόγραμμα με λεπτομερείς οδηγίες, παρακολουθώντας τον βαρήκοο από κοντά για 3 με 4 μήνες μετά την εφαρμογή και στη συνέχεια παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ υποστήριξη και SERVICE για όλη τη ζωή του ακουστικού βαρηκοΐας. Η Otomed προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες αλλά και την οικονομική σας δυνατότητα.