"Πράσινη" αστυνομία, προσεχώς...

"Πράσινη" αστυνομία, προσεχώς...

Τον θεσμό της ειδικής αστυνομίας περιβάλλοντος φέρεται να είναι διατεθειμένο να φέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος στη χώρα μας.

Το Υπουργείο σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα είδος «πράσινης αστυνομίας» στο πρότυπο κρατών του εξωτερικού με διευρυμένες αρμοδιότητες. Εντός της εβδομάδας ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ώστε να διερευνηθούν τα νομικά περιθώρια που υπάρχουν για την υλοποίηση του σχεδίου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιθυμεί την άμεση καταστολή με διοικητικά πρόστιμα κλιμακούμενου ύψους ανάλογα με την παράβαση ή ενδεχόμενη υποτροπή, τα οποία θα επιβάλλονται επιτόπου από τους δασικούς υπαλλήλους, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος ή τους ελεγκτές δόμησης, οι αρμοδιότητες των οποίων εξετάζεται να διευρυνθούν. Η πρόβλεψη για την άμεση αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών παραβάσεων, σύμφωνα με το Έθνος, θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την βιοποικιλότητα που καταρτίζει αυτή την περίοδο το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Αστυνομία περιβάλλοντος
Τσιρώνης
ΥΠΕΝ
ΥΠΕΚΑ
Πηγή: 
ΑΝΤ1 News