Πράγματα που ενδέχεται να ενοχλούν ένα σκύλο

Πράγματα που ενδέχεται να ενοχλούν ένα σκύλο

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά υπάρχουν πολλά από αυτά που κάνουμε καθημερινά και μπορούν να ενοχλούν τον σκύλο μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 5 βασικές συνήθειες μας ενδέχεται να πειράζουν τον σκύλο μας. 

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν ένα σκύλο να νιώθει άβολα είναι η αγκαλιά, η οποία είναι κάτι ξένο για έναν σκύλο. Ο σκύλος έχει τον τρόπο του να δείχνει εάν τον ενοχλεί η αγκαλιά μας ή εάν την απολαμβάνει, επομένως θα πρέπει να δίνουμε προσοχή σε αυτό. Ένα άλλο στοιχείο που αποδεικνύεται ενοχλητικό για έναν σκύλο είναι να τον αναγκάζουμε να περνά τον χρόνο του στον καναπέ και να μην τον βγάζουμε για δραστηριότητες έξω από το σπίτι. Το κυνήγι είναι μία από τις καλύτερες ασχολίες για ένα σκύλο, αρκεί να έχει εκπαιδευτεί αυτός σωστά.

Κανείς σκύλος δεν απολαμβάνει την πίεση να εκτελεί εντολές, παρόλο που όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα κατοικίδιο που μπορεί να εκτελεί εντυπωσιακά κόλπα. Όλα είναι θέμα εκπαίδευσης, αλλά δεν θα πρέπει να έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι άλλο πράγμα είναι η εκπαίδευση και άλλο η πίεση για την απόδοση. Οι σκύλοι δεν θέλουν να λαμβάνουν μόνο λεκτική επικοινωνία από εσάς, καθώς δεν ακολουθούν πρακτικές όμοιες με τους ανθρώπους. Στην επικοινωνία με το σκύλο μας, σημαντικό ρόλο παίζει η στάση του σώματος, την οποία ο σκύλος αποκωδικοποιεί συνεχώς. Με την ίδια λογική, μάλλον ενοχλεί έναν σκύλο να ακούει γλυκό τόνο στη φωνή μας, αφού και πάλι αυτό είναι ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που δεν μπορεί να τον επηρεάσει. 

Πηγή: 
stogiatro.com