Πιθανή παράταση θήρας αγριόχοιρου

Πιθανή παράταση θήρας αγριόχοιρου

Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων με δελτίο τύπου που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι, με εσωτερική πληροφόρηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είχε ο Πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ Μπαλατσός Ευάγγελος, μόλις υπογράφτηκε η νέα υπουργική απόφαση, η οποία επιτρέπει τη θήρα του αγριόχοιρου έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016 – 2017» η περίοδος θήρας του αγριόχοιρου λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2017. Με την παράταση της περιόδου μέχρι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου δίνεται η δυνατότητα για 3 επιπλέον κυνηγετικές ημέρες-εξόδους μιας και οι επιτρεπόμενες ημέρες είναι η Τετάρτη, το Σάββατο και η Κυριακή. Όπως και κάθε άλλη παρόμοια κανονιστική πράξη η ισχύς της απόφασης αρχίζει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Αναμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του Υπουργείου για να είμαστε σίγουροι για το αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Κυνηγετική περίοδος
Παράταση θήρας
Κυνήγι Αγριόχοιρου
Πηγή: 
dasarxeio.com
Θήραμα: