Παρουσιάστηκε επισήμως το pickup της Mercedes

Παρουσιάστηκε επισήμως το pickup της Mercedes

H Mercedes-Benz X-Class, η πρώτη προσπάθεια της γερμανικής φίρμας να μπει στην αγορά των pickup, μετά από το αρχικό concept που είχε κάνει την εμφάνισή του γίνεται πλέον κανονικό όχημα παραγωγής.

Πρόκειται για ένα 5θέσιο, 4πορτο διπλοκάμπινο pick-up με ξεχωριστό σασί τύπου σκάλας, τέσσερις επιλογές κινητήρα, δυνατότητα παραγγελίας με μόνιμη ή κατ’ επιλογή 4κίνηση και κιβώτιο ταχυτήτων εξατάχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο 7τάχυτο. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν στο τέλος του χρόνου. Οι σημαντικότερες αγορές για την X-Class σύμφωνα με τη Mercedes-Benz θα είναι η Αργεντινή, η Ν. Αφρική, η Αυστραλία, η Βραζιλία και η Ν. Ζηλανδία. Για αυτό και το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών εξέλιξης έχει γίνει σε αυτές.

Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι τρία: Pure, Power και Progressive. Σε ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες, ξεκινώντας από τους ντίζελ, η Χ220d βγάζει 163 ίππους και η Χ250d φτάνει στους 190. Σε κάποιες αγορές θα διατεθεί και ο βενζινοκινητήρας των 165 ίππων. Ένας ισχυρότερος V6 ντίζελ με 260 ίππους και 75 κιλά ροπή θα παρουσιαστεί αργότερα, στα μέσα του 2018, όπως αναφέρει το drive.gr. Η X220d και Χ250d 4Matic θα διατίθενται με κατ’ επιλογή τετρακίνηση, ενώ ο εξακύλινδρος κινητήρας θα συνδυάζεται με μόνιμη. Όλες οι εκδόσεις έχουν κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού και πίσω διαφορικό με δυνατότητα κλειδώματος. Η Mercedes υπόσχεται εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες, με την ανάρτηση της X-Class να αποτελείται από διπλά ψαλίδια εμπρός και μια διάταξη πέντε συνδέσμων πίσω.

Η X-Class διαθέτει το Dynamic Select της Mercedes, με διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (ECO, Sport, Manual, Off Road) να προσαρμόζουν ανάλογα τον χαρακτήρα της, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του οδηγού και του… εδάφους. H X-Class μπορεί να μεταφέρει 1.042 kg ωφέλιμου φορτίου, τιμή ανάλογη με αυτή των ανταγωνιστών του (Nissan Navara, Mitsubishi L200, Toyota Hilux). Το ωφέλιμο μήκος φόρτωσης της καρότσας είναι 1.587 mm και το πλάτος 1.560 mm. Το ύψος των τοιχομάτων είναι 474 mm. Μπορεί επίσης να ρυμουλκήσει 3,5 τόνους, δηλαδή περίπου ένα 8μετρο σκάφος. Θα είναι επίσης, εφοδιασμένο με Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Assist και άλλα οδηγικά βοηθήματα.

Mercedes Benz
Mercedes Benz X Class
Πηγή: 
drive.gr