Όπλο λέιζερ για τον αμερικανικό στρατό από την Lockheed Martin

Όπλο λέιζερ για τον αμερικανικό στρατό από την Lockheed Martin

Ένα βήμα πιο κοντά στο να κάνει πραγματικότητα τα όσα μας δείχνουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας βρίσκεται η Lockheed Martin σε συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό. 

Η γνωστή εταιρεία οπλικών συστημάτων Lockheed Martin, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, ανέλαβε το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και επίδειξη ενός λέιζερ 60kW για τον αμερικανικό στρατό. Σε πρόσφατες δοκιμές το λέιζερ της εταιρείας παρήγαγε μια ενιαία ακτίνα των 58kW, κάτι που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ένα λέιζερ αυτού του τύπου. Η ομάδα της εταιρείας κάλυψε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και ετοιμάζεται να στείλει το όπλο στο US Army Space and Missile Defense Command/ Army Forces Strategic Command στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα.

Πρόκειται για ένα λέιζερ ινών συνδυασμένης ακτίνας, κάτι που σημαίνει πως ενώνει/ συνδυάζει μεμονωμένα λέιζερ που παράγονται μέσω οπτικών ινών, για την παραγωγή μιας μεμονωμένης, ισχυρής ακτίνας λέιζερ. Αυτό επιτρέπει ένα κλιμακωτό σύστημα λέιζερ που μπορεί να γίνει πιο ισχυρό εάν προστεθούν περισσότερες υπομονάδες λέιζερ ινών. Το λέιζερ αυτό βασίζεται σε ένα σχέδιο που αναπτύχθηκε από το Robust Electric Laser Initiative Program του αμερικανικού Πενταγώνου και αναπτύχθηκε περαιτέρω, χάρη σε επενδύσεις από τη Lockheed Martin και τον αμερικανικό στρατό, σε ένα σύστημα κλάσης των 60kW.

Κατά τις δοκιμές το λέιζερ απέδειξε την αξιοπιστία του, ενώ μάλιστα απέδειξε πως ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό από άποψης κατανάλωσης ενέργειας, διοχετεύοντας πάνω από το 43% του ηλεκτρισμού που το τροφοδοτούσε στην ακτίνα λέιζερ την οποία εξέπεμπε. 

Λέτε, κάποτε να φτάσουμε να χρησιμοποιούμε όπλα λέιζερ και στο... κυνήγι; 

Lockheed Martin
laser
Πηγή: 
Ναυτεμπορική