Οι συνήθειες και ανάγκες ύπνου των σκύλων

Οι συνήθειες και ανάγκες ύπνου των σκύλων

Οι σκύλοι διαφέρουν πάρα πολύ από τον άνθρωπο σε πολλούς τομείς. Ένα από τα στοιχεία που διαφοροποιεί τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου είναι τόσο οι ανάγκες σε ώρες ύπνου όσο και ο τρόπος με τον οποίο κοιμάται σε σχέση με τον ίδιο τον άνθρωπο. 

Όπως φαίνεται αναλυτικότερα, στο παρακάτω ενδιαφέρον infographic που δημοσιεύει το dailydogtag, ο σκύλος έχει ανάγκη από 12 με 14 ώρες ύπνου την ημέρα, με τις 8 από αυτές να γίνονται τη νύχτα και τις υπόλοιπες μέσα στην ημέρα. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και οι συνήθειες ύπνου αλλάζουν ανάλογα με τη δραστηριότητα του κάθε ζώου. Το στοιχείο της ζωής του σκύλου που μοιάζει με τις ανθρώπινες συνήθειες είναι ότι όσο μεγαλώνει η ηλικία, τόσο περισσότερο αυξάνονται και οι ανάγκες για ύπνο και ξεκούραση.

Οι σκύλοι πρέπει να μένουν δραστήριοι και όχι οκνηροί κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που πρέπει να φροντίζει ο ιδιοκτήτης τους, ενώ όπως μας πληροφορεί το ακόλουθο infographic ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σκύλων κοιμούνται στο κρεβάτι του ιδιοκτήτη τους, παρά έξω ή σε δικό τους χώρο.

 

ύπνος
Πηγή: 
dailydogtag