Οι σκύλοι προτιμούν να τους μιλάτε σαν μωρά

Οι σκύλοι προτιμούν να τους μιλάτε σαν μωρά

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα σκυλιά προτιμούν να ακούν τους ανθρώπους να τους απευθύνονται με ιδιαίτερο τρόπο, όπως θα έκανε ένας ενήλικος με ένα μωρό. 

Ο ειδικός τροπος αυτός για την επικοινωνία του ανθρώπου με έναν σκύλο έχει φανεί πολύ πιο αποτελεσματικός από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο, αφού τα στοιχεία των ερευνητών δείχνουν ότι οι σκύλοι εστιάζουν σε όσα λέγονται με αυτόν τον τρόπο και όλα τα υπόλοιπα απορρίπτονται ως περιττοί ήχοι, ή ως θόρυβος. Σε πειράματα που έχουν γίνει με σκύλους, έχει φανεί ότι ακόμα και τα κουτάβια αντιδρούν διαφορετικά σε κείμενα που τους διαβάζει ένας άνθρωπος με ύφος παρόμοιο με εκείνο που θα απευθυνόταν σε ένα μωρό από ότι θα συνέβαινε εάν ο άνθρωπος επέλεγε έναν περισσότερο "ενήλικο" τρόπο επικοινωνίας με έναν σκύλο. 

Οι αντιδράσεις ακόμα και των ενήλικων σκύλων είναι πολύ πιο φιλικές σε όσους τους απευθύνονται με τρυφερότητα. Ενισχυτικό της όλης διαδικασίας επικοινωνίας είναι η χρήση ειδικών λέξεων και εννοιών που έχει διδαχθεί ο σκύλος, στοιχεία που τον βοηθούν περισσότερο να δεχτεί μία εντολή ή να οδηγηθεί σε μία συγκεκριμένη πράξη. Επομένως, υπάρχει ειδική γλώσσα με την οποία μιλούμε στους σκύλους και καλό θα ήταν να το έχουμε πάντοτε υπόψη μας, όταν επικοινωνούμε με τον σκύλο μας, ειδικά στον κυνηγότοπο. 

γλώσσα
επικοινωνία με σκύλο
Πηγή: 
Discover Magazine