Οι σκύλοι δεν αγαπούν τις αγκαλιές

Οι σκύλοι δεν αγαπούν τις αγκαλιές

Στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από έρευνες κυνολογίας πιστοποιούν ότι οι σκύλοι δεν βλέπουν την αγκαλιά με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι. 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της British Columbia, με επικεφαλής τον Stanley Coren πιστεύουν ότι οι σκύλοι νιώθουν πολλές φορές να ασφυκτιούν ή να αισθάνονται παγιδευμένοι σε μία αγκαλιά από έναν άνθρωπο, παρόλο που οι άνθρωποι θέλουν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αγάπη τους προς το κατοικίδιο ή τον κυνηγετικό τους σκύλο. Ένα κυρίαρχο δείγμα της δυσαρέσκειας ενός σκύλου είναι η στροφή του κεφαλιού προς άλλη κατεύθυνση από εκείνη της πηγής της δυσαρέσκειας του σκύλου. Παράλληλα, ένας στρεσαρισμένος σκύλος μπορεί να κατεβάζει και τα αυτιά του. 

Οι ερευνητές ανέλυσαν ένα πλήθος από εικόνες στις οποίες φαίνονται άνθρωποι να αγκαλιάζουν σκύλους και σε πολλές από αυτές εντόπισαν σημάδια δυσαρέσκειας, στρες και δυσφορίας στους σκύλους που ο άνθρωπος δεν μπορεί να εντοπίσει όταν αγκαλιάζει τον σκύλο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκύλος από τη φύση του, το πρώτο πράγμα που κάνει όταν αμύνεται είναι να τρέχει μακριά με ταχύτητα. Ο εναγκαλισμός τον κάνει να περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο, χωρίς την ανάγκη του να τρέξει και αυτό τον αγχώνει. 

Για να δείξει κανείς την αγάπη του προς τον σκύλο του είναι προτιμότερο να του κάνει ένα μικρό χάδι στο κεφάλι ή στην κοιλιά, παρά να τον αγκαλιάσει, σύμφωνα με τους ερευνητές. 

Σκύλοι
αγκαλιές
Πηγή: 
nymag.com