Οι μονόκεροι υπήρχαν 29.000 χρόνια πριν

Οι μονόκεροι υπήρχαν 29.000 χρόνια πριν

Μπορεί να αποτελούν πλάσματα που έχουν ντύσει άπειρα παραμύθια και ιστορίες του Φανταστικού, αλλά νεώτερα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι μονόκεροι ήταν υπαρκτά πλάσματα, με μορφή εντελώς διαφορετική από εκείνη με την οποία απεικονίζονται στα παραμύθια. 

Ο μονόκερος της Σιβηρίας ή Siberian Unicorn, όπως ονομάζεται στα αγγλικά, εξαφανίστηκε περίπου 29.000 χρόνια πριν από τη Γη, αλλά έμοιαζε περισσότερο με ένα υβρίδιο ρινόκερου και γιγάντιου βίσονα. Ένα κρανίο που βρέθηκε στο Καζακστάν και μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Applied Sciences, αποτελούν τις βασικές πηγές που δείχνουν ότι το μοναδικό αυτό τετράποδο ήταν υπαρκτό και έζησε στις περιοχές της Σιβηρίας. Δεν έμοιαζε με ένα όμορφο, λευκό άλογο, αλλά είχε ένα μεγάλο κέρατο στο κρανίο του. 

Οι επιστήμονες μελετούν τις συνθήκες που οδήγησαν στην εξαφάνιση αυτού του είδους, αλλά οι πρώτες απόψεις κάνουν λόγο για επίδραση της κλιματικής αλλαγής. Το σίγουρο είναι ότι οι πραγματικοί μονόκεροι δεν διακρίνονταν για την ομορφιά τους, αλλά για τη ρωμαλέα φιγούρα τους. 

Σε κάθε περίπτωση, εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε τα λευκά πλάσματα του μύθου...

Μονόκεροι
Πηγή: 
CNN