Οι λύκοι επανεμφανίζονται στην Πάρνηθα

Οι λύκοι επανεμφανίζονται στην Πάρνηθα

Το πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση λύκου σε σκύλο μίας οικογένειας δημιούργησε μεγάλη ανησυχία για την εμφάνιση λύκων στην Πάρνηθα, σε υψόμετρο που δεν το είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. 

Όπως, μας ενημερώνει το σχετικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr, οι λύκοι εμφανίζονται συχνά κοντά στο καταφύγιο Μπάφι, σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει ο διαχειριστής του καταφυγίου, Γιάννης Χέλης. Ο Γιάννης Χέλης, ένας από τους ανθρώπους που ζει νυχθημερόν στο βουνό, μίλησε για την επανεμφάνιση των λύκων στο βουνό της Πάρνηθας την τελευταία δεκαετία και εξήγησε πως η ανθρώπινη παρέμβαση έχει κάνει τους λύκους να πλησιάζουν όλο και περισσότερο τους ανθρώπους.

Χαρακτηριστικά αναφέρει στο iefimerida.gr: «Οι λύκοι είχαν εξαφανιστεί από την Πάρνηθα για πολλές δεκαετίες. Εμείς τους είδαμε για πρώτη φορά να επανεμφανίζονται στο βουνό το 2012. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, το τελευταίο τετράμηνο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πιο κοντά στον άνθρωπο. Χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω ότι έχουν εξοικειωθεί με τον κόσμο που ανεβαίνει στην Πάρνηθα. Ενδεχομένως επειδή οι πολίτες αφήνουν σκουπίδια και βρίσκουν κάτι να φάνε. Βέβαια, περιστατικό επίθεσης σε σκύλο δεν έχει ξανασημειωθεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι πλησιάζουν πλέον κοντά σε περιοχές που υπάρχει ανθρώπινη παρουσία».

Το συνοδευτικό βίντεο από εμφάνιση λύκου στην περιοχή είναι ενδεικτικό. 

Λύκοι
Πάρνηθα
Πηγή: 
https://www.iefimerida.gr/ellada/deite-binteo-me-toys-lykoys-stin-parthina