Οι λαθροκυνηγοί συνεχίζουν να δρουν στην Κένυα

Οι λαθροκυνηγοί συνεχίζουν να δρουν στην Κένυα

Στους 12 έχει φτάσει ο αριθμός των θυμάτων μαύρων ρινόκερων στην Κένυα, ενός είδους που βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, από τη δράση των λαθροκυνηγών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ναυτεμπορική, η Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας (KWS) ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι λαθροκυνηγοί σκότωσαν ένα 12χρονο αρσενικό μαύρο ρινόκερο στον Εθνικό Δρυμό της λίμνης Νακούρου. Ο θάνατος ακολουθεί την καταστροφική απόπειρα μετακίνησης μίας ομάδας από αυτά τα απειλούμενα με εξαφάνιση ζώα. Η Κάθριν Γουαμπάνι, υπεύθυνη του πάρκου Νακούρου, δήλωσε ότι ο ρινόκερος σκοτώθηκε την περασμένη Δευτέρα το βράδυ και βρέθηκε νεκρός με τα κέρατά του να έχουν αφαιρεθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας Citizen. Η επιχείρηση για τη σύλληψη των λαθροκυνηγών βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε η υπηρεσία άγριας ζωής.

Εξάλλου, δέκα μαύροι ρινόκεροι πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια μετεγκατάστασης έντεκα ζώων από τα Εθνικά Πάρκα Ναϊρόμπι και Νακούρου στον Εθνικό Δρυμό του Ανατολικού Τσάβο. Ο μόνος ρινόκερος που επιβίωσε από τη μετακίνηση δέχτηκε στη συνέχεια επίθεση από λιοντάρια, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Νατζίμπ Μπαλάλα την Πέμπτη. Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο ότι ο ρινόκερος ανέρρωνε μετά την επίθεση, αλλά τελευταίες πληροφορίες από το Διεθνές Ίδρυμα Ρινόκερων επιβεβαίωσαν ότι πέθανε και αυτός.

Οι μαύροι ρινόκεροι απειλούνται από τη λαθροθηρία, την απώλεια των βιοτόπων τους και τις πολιτικές συγκρούσεις στην περιοχή. Περίπου 5.000 απομένουν στον πλανήτη και η Κένυα φιλοξενεί περίπου 750 εξ αυτών.

Μαύρος Ρινόκερος
Πηγή: 
naftemporiki.gr