Οι γυναίκες μιλούν στους σκύλους όπως και στα μωρά

Οι γυναίκες μιλούν στους σκύλους όπως και στα μωρά

Έρευνα έχει δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως οι γυναίκες απευθύνονται σε ένα σκύλο με τον ίδιο τρόπο που θα το έκαναν και εάν μιλούσαν σε ένα μωρό, χρησιμοποιώντας γλυκιά γλώσσα και παρόμοιες εκφράσεις. 

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου City University από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, εξέτασαν τις αντιδράσεις των γυναικών απέναντι σε εικόνες κουταβιών, ενήλικων και υπερήλικων σκύλων. Οι γυναίκες έπρεπε να ανταποκριθούν σ' αυτές τις φωτογραφίες με κάποιον χαρακτηριστικό χαιρετισμό όπως «Γεια σου γλυκούλι», «Έλα εδώ αγάπη μου», «Είσαι πολύ καλός» κλπ. Οι ερευνητές ηχογράφησαν τις αντιδράσεις των γυναικών για να τις αναλύσουν αργότερα.

Στο δεύτερο κομμάτι της έρευνας οι επιστήμονες έβαλαν σε σκύλους διαφόρων ηλικιών να ακούσουν τα ηχογραφημένα. Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη μιλούσαν στους σκύλους όλων των ηλικιών όπως σε μικρά παιδιά. Ωστόσο όταν απευθύνονταν σε κουτάβια, η φωνή γινόταν λίγο ακόμη πιο γλυκιά. Και στο δεύτερο μέρος της έρευνας, όμως, φάνηκε ότι κυρίως τα κουτάβια αντιδρούσαν περισσότερο στην «μωρουδίστικη» γλώσσα. Αντιδρούσαν πιο γρήγορα στο άκουσμα των ηχογραφημένων, πλησίαζαν πιο γρήγορα στα ηχεία και αφιέρωναν περισσότερο χρόνο απ' ότι τα μεγαλύτερα σε ηλικία σκυλιά.

Αντίθετα, οι σκύλοι μεγαλύτερης ηλικίας δεν αντιδρούσαν τόσο έντονα και οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι έμαθαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους να αγνοούν ανθρώπινους ήχους που δεν προέρχονται από τα αφεντικά τους. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στους ανθρώπους γεννιούνται τρυφερά συναισθήματα όταν αντικρίζουν ένα μικρό κουτάβι, ενώ σε γενικές γραμμές επιλέγουν να μιλήσουν πιο απλά και τρυφερά σε ένα πλάσμα που δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως την ανθρώπινη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι ενήλικες. 

Γυναίκες
Σκυλιά
γλώσσα
Πηγή: 
in.gr