Όχημα εκτός δρόμου και εκτός... εδάφους!

Όχημα εκτός δρόμου και εκτός... εδάφους!

Υπάρχουν τα οχήματα εκτός δρόμου, που αποτελούν άριστη επιλογή για εκείνους που θέλουν να ζήσουν λίγη περιπέτεια, αλλά υπάρχουν και τα... "εργαλεία" εκείνα που μπορούν εκτός από το να κινούνται σε δύσκολες επιφάνειες, να πετούν! 

Το SkyRunner μοιάζει σαν να έχει βγει μέσα από τη ζωηρή φαντασία ενός μικρού παιδιού, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Τo Parajet Skycar, όπως είναι το πλήρες ονομά του, είχε παρουσιαστεί το 2008 και το πρωτότυπό του είχε εκτελέσει μία δοκιμαστική διαδρομή/πτήση από το Λονδίνο στο Τιμπουκτού, συνολικής απόστασης 6.000 χιλιομέτρων. Μετά από αυτή την ομολογουμένως εξαντλητική δοκιμή, οι σχεδιστές του το έκαναν ελαφρύτερο, βελτίωσαν την πτητική του ικανότητα και τον οικολογικό του χαρακτήρα. 

Στο πίσω μέρος του έχει έναν έλικα, αλεξίπτωτο για την πτήση, ενώ στο έδαφος μπορεί να φτάσει μέχρι και σε τελική ταχύτητα 185 χλμ/ώρα στο έδαφος και 89 χλμ./ώρα στον αέρα. Ζυγίζει 420 κιλά όλα κι όλα, ενώ ο 1 λίτρου EcoBoost κινητήρας του είναι αρκετός για να του προσφέρει ροπή 20 Nm. Το αποτέλεσμα είναι ότι πιάνει τα 100 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωσή του 5 λίτρα/100 χλμ, στοιχείο που του δίνει αυτονομία 805 χιλιομέτρων στο έδαφος και 322 χιλιομέτρων στην πτήση. Όταν πρόκειται να απογειωθεί θα πρέπει να φτάσει σε ταχύτητα 60 χλμ/ ώρα. Στις ΗΠΑ έχει αρχίσει ήδη να πωλείται, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζεται ότι θα γίνουν τον επόμενο χρόνο και η τιμή του αγγίζει τα 119.000 δολάρια. Εννοείται ότι απαιτείται τουλάχιστον ερασιτεχνική άδεια πιλότου για να μπορέσει να το αποκτήσει κανείς. 

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες και εδώ. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να το δείτε να απογειώνεται...

Parajet SkyRunner
SkyRunner
Offroad
Πηγή: 
www.gizmag.com