Ο πρώτος ασύρματος αισθητήρας όπλων

Ο πρώτος ασύρματος αισθητήρας όπλων

Η τεχνολογία κατακτά ολοένα περισσότερους τομείς, με εκείνον των όπλων να αποτελεί τη νεότερη εξέλιξη, αφού ο Αισθητήρας Yardarm μπορεί να μας ενημερώνει για το πότε ένα όπλο εκπυρσοκροτεί. 

Η Yardarm Technologies είναι μια εταιρεία που βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχει κατασκευάσει έναν ειδικό ασύρματο αισθητήρα που μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα όπλο και να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για το εάν εκείνο έχει πυροβολήσει. Μια ειδική διάταξη που προσαρμόζεται στην χειρολαβή ενός όπλου περιλαμβάνει μαγνητόμετρο, επιταχυνσιόμετρο και γυροσκόπιο. Ένας ασύρματος πομπός με τεχνολογία Bluetooth στέλνει σήμα σε ένα smartphone που είναι σε ζεύγος με τον αισθητήρα και ενημερώνει για την χρήση του εν λόγω όπλου. 

Το σύστημα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και απευθύνεται στα Σώματα Ασφαλείας και τον Στρατό περισσότερο, παρά στους ιδιώτες, καθώς η ανάγκη παρακολούθησης της χρήσης όπλων έχει περισσότερο νόημα σε εκείνες τις περιπτώσεις. Πάντως, τέτοιες συσκευές μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα όπλα μας γίνονται ολοένα και πιο έξυπνα. 

Yardarm
Πηγή: 
gizmag