Ο νέος Υπουργός Περιβάλλοντος

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης είναι ο νέος Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τον ανασχηματισμό της 17ης Ιουλίου 2015, ενώ μέχρι τότε κατείχε τη θέση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αντικατέστησε τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς ο τελευταίος ψήφισε «Όχι» στην Ολομέλεια της Βουλής στο πολυνομοσχέδιο που επικυρώνει την συμφωνία της 13ης Ιουλίου με τους δανειστές. Ο κ. Σκουρλέτης γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Από το 1986 έως το 2011 εργαζόταν στους τομείς της εμπορίας εργαλείων χειρός, της εστίασης και της παροχής υπηρεσιών υγείας & ομορφιάς, στον ιδιωτικό τομέα. Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, της οποίας υπήρξε μέλοςτου γραφείου του Κ.Σ. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 1990 και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Ιανουάριο του 2015 ήταν εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Ορίστηκε Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με απόφαση του Πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα, στις 27 Ιανουαρίου 2015. Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι βουλευτής Επικρατείας.

Πάνος Σκουρλέτης
ΥΠΑΠΕΝ
Πηγή: 
energia.gr