Το νομοσχέδιο για το ερασιτεχνικό ψάρεμα προκαλεί αντιδράσεις

Το νομοσχέδιο για το ερασιτεχνικό ψάρεμα προκαλεί αντιδράσεις

Η απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την ερασιτεχνική και αθλητική αλιεία έδειξε και τις αντιδράσεις που προκαλούν αρκετές από τις διατάξεις του. 

Μέχρι και τις 4 Ιουνίου θα διαρκέσει η δημόσια διαβούλευση του επίμαχου νομοσχεδίου, αλλά από τα πρώτα σχόλια καθίσταται σαφές ότι υπάρχουν αρκετά "καυτά" σημεία αντιπαράθεσης των ερασιτεχνών αλιέων σε σχέση με τα όσα προτείνει το Υπουργείο. Αντιδράσεις προκαλούν οι διατάξεις περί της απαγόρευσης ψαρέματος με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου μέσου, στοιχείο που θεωρείται ότι περιορίζει τη λεία των ψαράδων.  

Αναφορικά με τους περιορισμούς που προβλέπονται για τους ερασιτέχνες ψαράδες, αντιδράσεις προκαλούνται από την απαγόρευση χρήσης ζωντανού δολώματος που θεωρείται και το καλύτερο για μία πιο επιτυχημένη ψαριά, ενώ μειώνονται στο μισό τα αγκίστρια που μπορεί να έχει το παραγάδι του κάθε ψαρά, ανεξάρτητα από το πόσοι ψαράδες βρίσκονται σε μία βάρκα. Περιορισμοί προβλέπονται και στο μέγιστο αριθμό κιλών που μπορεί να αλιεύσει σε καθημερινό επίπεδο ένας ψαράς. Για τους ψαροντουφεκάδες τόσο τον Μάιο όσο και τον Απρίλιο απαγορεύεται η αλιεία με αυτή τη μέθοδο.

Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και φαίνεται ότι θα υπάρξει αρκετή συζήτηση για το πώς θα διαμορφωθεί τελικά το νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική και αθλητική αλιεία στη χώρα μας.

Ερασιτεχνικό ψάρεμα
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Πηγή: 
gr.euronews.com