Νόμος για τα 3D printed όπλα στην Καλιφόρνια

Νόμος για τα 3D printed όπλα στην Καλιφόρνια

Έλεγχο στα νέα δεδομένα οπλοκατοχής προσπαθεί να επιβάλλει η Καλιφόρνια, απαιτώντας τη δήλωση των όπλων που δημιουργούνται από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Η δυνατότητα δημιουργίας όπλων από ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή ανησυχεί τις Αρχές, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί οποιοσδήποτε να αποκτήσει στα χέρια του ένα φονικό μηχάνημα. Παρόμοια ανησυχία προκαλείται και από το γεγονός ότι με τη βοήθεια της τεχνολογίας τρισδιάτατης εκτύπωσης, μπορεί κανείς να δημιουργήσει τα επιμέρους μέρη ενός όπλου, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

Η νέα νομοθεσία που προσπαθεί να περάσει η Καλιφόρνια συμπεριλαμβάνει και τα επιμέρους μέρη ενός όπλου, για τα οποία το νομικό πλαίσιο ήταν ελλιπές μέχρι σήμερα. Ένα από τα στοιχεία που προϋποθέτει ο νόμος είναι να υπάρχει ένα μεταλλικό μέρος σε κάθε κομμάτι του όπλου, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει αντιληπτό από έναν μεταλλικό ανιχνευτή.

Οι πολίτες της Καλιφόρνια φαίνεται να υποστηρίζουν την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας για την θέσπιση περιορισμών στην κατασκευή και διακίνηση των όπλων που είναι κατασκευασμένα από τρισδιάστατους εκτυπωτές, ενώ υπάρχει ανησυχία αναφορικά με το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα όπλα είναι επικίνδυνα για τον χρήστη τους, αφού μπορούν να εκραγούν στα χέρια του.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε ένα αφιέρωμα του Vice στα κατασκευασμένα από τρισδιάστατο εκτυπωτή όπλα.  

3D printer
Καλιφόρνια
Πηγή: 
Vice, Motherboard