Μπότες με... αόρατα καρφιά στη σόλα από τη Σουηδία

Μπότες με... αόρατα καρφιά στη σόλα από τη Σουηδία

Οι Σουηδοί είναι ένας λαός εξοικειωμένος με το χιόνι και αυτή τη γνώση και εμπειρία εκμεταλλεύεται ο εφευρέτης της μπότας Gripforce. 

H μπότα Gripforce διαφοροποιείται από άλλες προτάσεις, στο γεγονός ότι ενώ έχει καρφιά στη σόλα για να μπορεί κανείς να περπατά με άνεση και ασφάλεια στο χιόνι και σε άλλες γλιστερές επιφάνειες, αυτά δεν φαίνονται και μπορούν να απενεργοποιηθούν κατά το δοκούν από έναν μικρό διακόπτη που περιστρέφεται με το χέρι στη σόλα. 

Η σόλα είναι ελαστική και τα καρφιά παραμένουν τοποθετημένα μέσα σε ειδικές οπές, ώστε να ακουμπούν στην γλιστερή ή τη χιονισμένη επιφάνεια, μόνο όταν είναι απαραίτητο, προκειμένου να μην τραυματίζουν οι μπότες τις ευαίθητες επιφάνειες στις οποίες περπατά κανείς. Δεν είναι ανάγκη κανείς να περιστρέφει το διακόπτη όταν περπατά σε πλακάκια και άλλες επιφάνειες, αλλά θα πρέπει να κάνει την ρύθμιση αυτή όταν περπατά σε ξύλινες επιφάνειες. 

Οι μπότες Gripforce αποτελούν το δημιούργημα του Σουηδού εφευρέτη Bertil Sjosvard, ο οποίος έχει πάρει και το αντίστοιχο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το σύστημα της σόλας με τα καρφιά. Η ιδέα της μπότας Gripforce βρίσκεται στο στάδιο της προσπάθειας άντλησης χρηματοδότησης από το δίκτυο Kickstarter, από όπου προέρχεται και το βίντεο που ακολουθεί. 

Kickstarter
Gripforce
κυνηγετικές μπότες
Πηγή: 
new atlas