Μπορείτε να είστε κυνηγοί χωρίς να κυνηγάτε;

Μπορείτε να είστε κυνηγοί χωρίς να κυνηγάτε;

 

Μπορεί να αναρωτηθείτε: "Είμαστε όλοι πτωματοφάγοι από ανάγκη;" Η απάντηση είναι εν πολλοίς, ναι. "Έχουν απομείνει πια κυνηγοί;" Η απάντησή μου είναι πως αν και οι περισσότεροι από εμάς δεν κυνηγούμε πια την τροφή μας με την παραδοσιακή έννοια, το Ένστικτο του Κυνηγού παραμένει μέσα σε όλους - και μπορείτε εύκολα να το ενεργοποιήσετε. 

"Μπορεί κανείς να είναι κυνηγός, αν επιλέγει την τροφή του, αλλά την αγοράζει εκ των προτέρων;" Καλή ερώτηση. Αν υπάρχει εγρήγορση, με το να επιλέγετε την τροφή σας, ήδη εργάζεστε για αυτήν και βάζετε προτεραιότητες. Έτσι και φτάσετε στην κορυφή -σχεδιάζοντας τα γεύματά σας, μεγειρεύοντας την τροφή σας και κατανοώντας τι σας προσφέρουν οι γεύσεις - αρχίζετε να ζείτε ως κυνηγοί. Κατανοείτε τι επιθυμείτε, θέτετε προτεραιότητες, αποκτάτε την τροφή σας και όπως είναι αναγκαίο, την προετοιμάζετε και όλα τα παραπάνω απαιτούν προσπάθεια. 

Χιλιάδες χρόνια πριν, το κυνήγι και η κατανάλωση φρέσκιας τροφής ήταν ένα αναγκαίο κομμάτι της ζωής, απαραίτητο για την επιβίωση. Η τελευταία εξέλιξη της εκτροφής ζώων σε αγροκτήματα, η οποία και κυριαρχεί στον τρόπο με τον οποίο τρώμε κρέας στις μέρες μας, συνθλίβει το "παραδοσιακό" Ένστικτο του Κυνηγού. 

Μπορείτε να μιμηθείτε το Ένστικτο του Κυνηγού αρνούμενοι να αγοράσετε κρέας γεμάτο με ορμόνες και άλλα φάρμακα, ή ταϊσμένο με επεξεργασμένες τροφές. Αναζητήστε και αγοράστε βιολογικό κρέας, το οποίο προέρχεται από ζώα στα οποία έχουν συμπεριφερθεί ανθρώπινα, τα έχουν ταΐσει με χορτάρι και σπόρους και δεν τους έχουν κάνει ενέσεις με οιστρογόνα, δηλαδή ορμόνες ανάπτυξης. Μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά το σώμα σας θα είναι πιο υγιές και η ζωή σας πιο πλήρης. 

Απόσπασμα από το βιβλίο "Warrior Diet: Η Δίαιτα του Πολεμιστή", του Ori Hofmekler, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Eurobooks. Μέσα στις 385 σελίδες του μας προτρέπει να ανοίξουμε τον βιολογικό μας διακόπτη για υψηλή ενέργεια, εκρηκτική δύναμη και ένα λεπτό, ανθεκτικότερο σώμα. Πρόκειται για μία δίαιτα βασισμένη στις διατροφικές συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων Πολεμιστών, καθώς και την επιστήμη της επιβίωσης. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Ori Hofmekler
Warrior's Diet
Αρχαίοι Κυνηγοί
Ένστικτο του Κυνηγού
Πηγή: 
Warrior's Diet