Μία οικογένεια ρολογιών με ρίζες στην κυνηγετική παράδοση

Μία οικογένεια ρολογιών με ρίζες στην κυνηγετική παράδοση

H Labeau-Courally είναι μια βελγική ωρολογοποιία, με ελβετικούς μηχανισμούς ρολογιών που έχει συνδέσει την ιστορία της με τους κυνηγούς.

Η ωρολογοποιία παρουσίασε τα νέα της μοντέλα στην έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας της Βασιλείας, με τη μία οικογένεια μοντέλων να έχει στοιχεία σχεδιασμού από τις ιστορικές συλλογές Dauphin, Archiduc, Baron, Comte και Marquis σε συνδυασμό με μέρη τρίτων και έντονη παράδοση στα ρολόγια που φορούσαν οι κυνηγοί στην ευρύτερη περιοχή του Βελγίου. Η άλλη οικογένεια ρολογιών της Labeau-Courally είναι η Moon Phase, η οποία, όπως δηλώνει και η ονομασία της έχει στο καντράν ένδειξη των φάσεων της Σελήνης και μηχανισμό κατασκευασμένο εξολοκλήρου απο την εταιρεία.

Το power reserve του ρολογιού της σειράς Moon Phase είναι 72 ώρες και το καντράν έχει έντονο μπλε χρώμα, με το φεγγάρι να είναι κατασκευασμένο με την τεχνική της επισμάλτωσης. Στα αριστερά της κάσας των ρολογιών της Labeau-Courally, υπάρχει ένας μηχανισμός που αποκαλύπτει τον σειριακό αριθμό του συλλεκτικού ρολογιού που το κάνει να μοιάζει με τον μηχανισμό οπλίσματος ενός όπλου, μία ακόμα κυνηγετική αναφορά. 

Η εταιρεία επεκτείνεται σε αρκετές αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ενώ τα νέα της μοντέλα θα ξεκινήσουν να διατίθενται σε τιμές πάνω από τα 12.000 ευρώ, από τις αρχές Απριλίου και έπειτα. 

Labeau-Courally
Baselworld 2016
Πηγή: 
World Tempus