Μια ιστορία ταλαιπωρίας που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί

Πριν από μερικές ημέρες κάποιο μέλος του GreekHunter.gr ανέβηκε στην Οίτη για κατασκήνωση (στις Λειβαδιές, στη βρύση του Καλόγηρου). Μόλις έφτασε στο σημείο, υπήρχε ήδη μια σκηνή στημένη αλλά κανείς δεν ήταν εκεί. Πίσω από τη σκηνή, που «έκοβε» ο αέρας, ήταν δύο ιχνηλάτες κουλουριασμένοι και φαίνονταν τα παϊδια τους από την ασιτία.

Αμέσως, η παρέα σκέφτηκε ότι ο ιδιοκτήτης της σκηνής (πιθανώς κάποιος απερίσκεπτος κυνηγός) τα παράτησε εκεί χωρίς φαγητό. Δίχως καθυστέρηση τα τάϊσαν (νερό έπιναν από τη βρύση). Την άλλη μέρα το πρωί εμφανίστηκε ένας άνδρας με αγροτικό και σταμάτησε να ρωτήσει αν είχαμε δει δύο σκυλιά! Του τα δείξαμε και αμέσως φάνηκε ένας καθησυχασμός στο πρόσωπό του (βέβαια προσπαθούσε να τα κοιτάει με αγριεμένο ύφος!).

Η ιστορία είχε ως εξής: είχε βγει για εκπαιδευτικό και αυτά βρήκαν ένα ζαρκάδι και το πήραν στο κυνήγι. Μέχρι να προλάβει να πλησιάσει και να ενεργοποιήσει τα κολλάρα, είχαν βγει εκτός εμβέλειας τα σκυλιά. Το αποτέλεσμα; Από την ημέρα που τα έχασε, ανέβαινε κάθε μέρα επί μια εβδομάδα.

Κατανάλωσε πάνω από 150 Ευρώ πετρέλαιο και ταλαιπωρήθηκε πολύ, αφού γύρισε όλες τις κοντινές πλευρές της Οίτης, και φυσικά τα σκυλιά ταλαιπωρήθηκαν εξίσου πολύ... (απ’οτι είπε είχε ξαναπεράσει από τη βρύση πριν 2 ημέρες αλλά δεν είχαν πάει ακόμα τα σκυλιά). Βέβαια, πάλι καλά που τα βρήκε έστω και αργά!

Μετά από ένα τέτοιο περιστατικό κατανοεί κανείς τη χρήση των συστημάτων GPS. Αν σας ενδιαφέρει, ένα από τα πιο γνωστά και αξιόπιστα της αγοράς είναι το Garmin Astro 320 που διατίθεται από την Meimaris Communications. Με απλά μαθηματικά φαίνεται ότι αξίζει τα λεφτά του!

Ιχνηλάτης
Meimaris Communications
Astro 320
Garmin