Μια διαφορετική προσέγγιση στα εκτός δρόμου οχήματα

Μια διαφορετική προσέγγιση στα εκτός δρόμου οχήματα

Το Tomcar έρχεται από την Αυστραλία προκειμένου να αλλάξει τις παγιωμένες πεποιθήσεις για την εκτός δρόμου μετακίνηση των σκληροτράχηλων οχημάτων.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τετρακίνητο όχημα, καθώς το Tomcar έχει την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς. Στο πίσω μέρος του οχήματος βρισκεται ο κινητήρας και άλλα μηχανικά μέρη. Η ανάρτησή του είναι ανεξάρτητη και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού, ενώ το εμπρός μέρος στο οποίο καταλήγει το σύστημα διεύθυνσης είναι ελαφρύ και βοηθά τον καλύτερο χειρισμό κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ακόμα και αν συμβεί κάποιο ατύχημα ή μια ζημιά, η επισκευή του είναι πανεύκολη, καθώς το όχημα έχει σχεδιαστεί να λυγίζει, αλλά να μην σπάει. Μία διάταξη με αλυσίδες μεταφέρει την κίνηση από τον κινητήρα στους τροχούς, με τη βοήθεια ενός κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης. Το όχημα έχει το δικό του δικτυακό τόπο για τους Αυστραλούς επίδοξους αγοραστές του στο http://www.tomcar.com.au/ . Είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς νέες ιδέες στο χώρο του off road, ακόμα και αν δεν είναι προγραμματισμένο να δούμε το Tomcar να κόβει βόλτες στα βουνά μας, αν και θα έβρισκε και στην Ελλάδα πολλές χρήσεις.

Tomcar
Offroad
Πηγή: 
gizmag