Το μεγάλο κυνήγι στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ

Το μεγάλο κυνήγι στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών στις ΗΠΑ, οι κυνηγοί του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ κατάφεραν μέσα σε τρεις ημέρες κυνηγιού να σκοτώσουν το 20% του πληθυσμού των λύκων της περιοχής. 

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άμεση λήψη της απόφασης για διακοπή του κυνηγιού, αφού οι Αρχές επιτρέπουν τη θανάτωση το πολύ 119 λύκων στο ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ κατά τη διάρκεια των τριών ημερών θανατώθηκαν 216 ζώα. Στην περιοχή υπάρχει ένας πληθυσμός 1000 λύκων, ενώ το νούμερο που επιδιώκουν οι Αρχές για τον πληθυσμό του λύκου είναι τα 350 άτομα. Η κυνηγετική περίοδος για τον λύκο ήταν προγραμματισμένη να κρατήσει για μία εβδομάδα, αλλά οι Αρχές αποφάσισαν να την διακόψουν νωρίτερα, για να μην μειωθεί παραπάνω από τα προγραμματισμένα επίπεδα ο πληθυσμός του λύκου. 

Στο 90% των περιπτώσεων το κυνήγι έγινε με τη βοήθεια σκυλιών, ενώ το χιόνι που είχε πέσει στους κυνηγότοπους εκτιμάται ότι είχε βοηθήσει την ανεύρεση των θηραμάτων. Παρόλα αυτά, οι Αρχές θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επικίνδυνη πτώση στους αριθμούς των λύκων, αφού παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ζώων στην περιοχή. Η απόφαση για την παύση της κυνηγετικής δραστηριότητας ελήφθη για να περιοριστεί ο ρυθμός απόκτησης των θηραμάτων. 

Ένα άλλο στοιχείο που θα πρέπει να παρατηρήσει κανείς είναι ότι στις ΗΠΑ που μαστίζονται από τον κορωνοϊό, με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα από την πανδημία, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει καμία απαγόρευση άσκησης της θήρας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Λύκοι
Απαγορεύσεις θήρας
Πηγή: 
https://time.com/5942494/wisconsin-wolf-hunt