Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για σκύλους φέρμας από το Κυνηγετικό Σύλλογο Αίγινας

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αίγινας τη «νεκρά σεζόν» αποφάσισε να συσπειρώσει τους κυνηγούς του, δημιουργώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του Κ.Σ.Α. από την ίδρυση του το 1829, σεμινάριο για σκύλους φέρμας.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν το σωστό πρότυπο εργασία του κυνηγετικού σκύλου, η εκτροφή και η εκπαίδευση του κυνηγού σκύλου. Έτσι, λοιπόν, το βράδυ του Σαββάτου στις 16/5 στο ξενοδοχείο Αύρα του κ. Λαλαούνη, που ήταν και χορηγός της αίθουσας, παρουσιάστηκαν τα θέματα από τους ομιλητές κ. Θωμά Πετρόχειλο, Μαίρη Βαρνάβα και Κώστα Καλφόπουλο.

Το κοινό είχε πάρα πολλές ερωτήσεις και απορίες στα θέματα εκπαίδευσης και σωστής επιλογής κυνηγόσκυλου. Την επόμενη ημέρα, το σεμινάριο μεταφέρθηκε στον χώρο εκπαίδευσης στην περιοχή Μύλος, όπου ο κ. Θωμάς Πετρόχειλος εξέτασε και είπε την άποψή του για αγγλικές φυλές και το ίδιο έκανε στις ηπειρωτικές φυλές η κ. Μαίρη Βαρνάβα.

Κατά κοινή ομολογία η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και υπάρχει πίστη ότι θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο ο Κ.Σ. θα δημιουργεί μια τέτοια εκδήλωση. 

 

 

Κυνηγετικός σύλλογος Αίγινας
σκύλοι φέρμας
Κώστας Καλφόπουλος