Το... μαγικό MILITEC-1

Το... μαγικό MILITEC-1

 

Το MILITEC-1, ενώ θεωρητικά ανήκει στην κατηγορία των λιπαντικών, πρακτικά την καταργεί εφόσον δημιουργεί τέτοιες συνθήκες ούτως ώστε να μειώνονται οι τριβές και οι αναπτυσσόμενες θερμοκρασίες, μεταξύ δύο μετάλλων που έρχονται σε τριβή, σε τέτοιο βαθμό, ώστε η χρήση λιπαντικού να μην χρειάζεται καν.

Δύο μεταλλικές επιφάνειες, όση λείανση και αν έχουν, κάτω από το μικροσκόπιο εμφανίζουν τις ατέλειες της επιφάνειας τους. Όταν το ένα μέταλλο αρχίζει να τρίβεται με το άλλο, αυτές οι αόρατες στο μάτι ατέλειες, δημιουργούν τριβές, αύξηση της θερμοκρασίας και κυρίως θραύση αυτών τον μικρών ατελειών, που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερες και αυτά τα θραύσματα έπειτα έρχονται και εγκλωβίζονται ανάμεσα στις δύο μεταλλικές επιφάνειες, λειτουργώντας σαν γυαλόχαρτο, αυξάνοντας ακόμη περισσότερα την τριβή, την θερμοκρασία και την καταστροφή των μετάλλων.

Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούμε λιπαντικά. Τα διάφορα λιπαντικά δημιουργούν μια μεμβράνη μεταξύ των δύο επιφανειών, μειώνοντας την τριβή και την θερμοκρασία. Ναι μεν λειτουργούν, αλλά όχι όσο αποτελεσματικά θα θέλαμε, γιατί οι κορυφές από αυτές τις ατέλειες συνεχίζουν να συγκρούονται και να σπάνε, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στο λιπαντικό, κάνοντας ακριβώς αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που αλλάζουμε το λιπαντικό μας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το MILITEC-1 δεν έχει καν σχέση με όλα αυτά. Όταν ανέβει ελάχιστα η θερμοκρασία των μετάλλων, εισχωρεί στους πόρους τους και ουσιαστικά εξομαλύνει τις ατέλειες, επιτυγχάνοντας επιφανειακή σκλήρυνση. Λειτουργεί ως μέρος του μετάλλου και συγχωνεύεται με την μοριακή δομή της επιφανείας του. Από την στιγμή αυτή και μετά μπορούμε απλά να το σκουπίσουμε με ένα πανί και να αφήσουμε τις επιφάνειες φαινομενικά απροστάτευτες. Tο MILITEC-1 έδωσε αποτελέσματα μείωσης τριβής μέχρι και 90%, μείωση της θερμοκρασίας (μέχρι 3 βαθμούς) και αύξηση της ιπποδύναμης κατά 3 ίππους, σε κινητήρες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Το εντυπωσιακότερο είναι ότι όλα τα σωματίδια που κάθονται στην επιφάνεια δεν προσκολλούνται. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Όσοι χρησιμοποιούμε μονόβολα γνωρίζουμε τι μπελάς είναι, διότι τα υπολείμματα του προηγούμενου μονόβολου, σιδερώνονται από το επόμενο μονόβολο, με αποτέλεσμα να πρέπει μετά να τρίβουμε την κάννη ασταμάτητα με την σιδερένια βούρτσα, για να τα ξεκολλήσουμε και να την καθαρίσουμε. Εάν η κάννη του λειόκαννου περαστεί με MILITEC-1 τότε το επόμενο μονόβολο παίρνει μαζί του τα υπολείμματα του προηγούμενου, ουσιαστικά καθαρίζοντας την κάννη.

Πως καθαρίζεται η κάννη από τα τελευταία υπολείμματα; Απλά την περνάτε με ένα πανί και τέλος. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες και βίντεο για τη χρήση του MILITEC-1 στο τέλος αυτού του άρθρου. Αν θέλετε να το αγοράσετε μπορείτε να το προμηθευτείτε από το οπλοπωλείο GUNSNROSES σε τιμή 27,30ευρώ.

Guns And Roses
Militec
Militec-1
Πηγή: 
guns n' roses