Το κυνήγι γίνεται απαραίτητο στις ΗΠΑ

Το κυνήγι γίνεται απαραίτητο στις ΗΠΑ

Μπορεί πολλά είδη άγριων ζώων στις ΗΠΑ να έφτασαν κοντά στον αφανισμό στο παρελθόν, αλλά πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και οι Τοπικές Αρχές ζητούν από τους κυνηγούς να αναλάβουν δράση για το καλό της κοινότητας. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναφέρει το περιοδικό Time, για το San Jose στην Καλιφόρνια, όπου δόθηκε η άδεια για κυνήγι αγριόχοιρου μέσα στην Silicon Valley. Το ίδιο συνέβη και στο Rock Island του Ιλλινόις, όπου το κυνήγι με βέλη έγινε επιτρεπτό, μόνο σε περιοχές με πράσινο, όπως γήπεδα γκολφ και πάρκα. Για να γίνει το θέμα αυτό εξώφυλλο στο περιοδικό Time, καταλαβαίνετε πόσο σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με τον υπερπληθυσμό των άγριων ζώων. 

Οι πληθυσμοί των άγριων ζώων αυξάνονται συνεχώς στην αμερικανική επικράτεια, στοιχείο που οδηγεί στο να καταστεί ως  μόνη λύση για την υπερβολική εμφάνιση τους στις κατοικημένες περιοχές η εξής μία: το κυνήγι. Μήπως, τελικά η οικολογική ευαισθησία οδήγησε στην υπερβολή και τα είδη αναπτύχθηκαν περισσότερο από το φυσιολογικό;

Το σίγουρο είναι ότι το κυνήγι εκτός από ένα αναζωογονητικό χόμπι, αποτελεί και έναν άριστο μηχανισμό εξισορρόπησης σε τέτοιες περιπτώσεις. 

ΗΠΑ
Time
Απαραίτητο το κυνήγι
υπερπληθυσμός άγριων ζώων
Πηγή: 
Time Magazine