Κυνηγετική περίοδος... κορωνοϊού

Κυνηγετική περίοδος... κορωνοϊού

Να επιτραπεί υπό προϋποθέσεις το κυνήγι και το ψάρεμα, όπως συμβαίνει με αντίστοιχες ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες στην ύπαιθρο, ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. που στηλίτευσε την πρότασή του για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης με εκπροσώπους των κυνηγών όπου έθεσε το ζήτημα της απασχόλησης 700 εργαζομένων, το μισθολογικό κόστος των οποίων καλύπτεται από τις άδειες κυνηγιού. Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους κυνηγούς «αφού επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος, ακόμα και μότο κρος στην Πάρνηθα», αλλά απαγορεύεται το κυνήγι και το ψάρεμα ακόμη και «κατά μόνας».

«Δυστυχώς και η διαχείριση αυτού του θέματος είναι μια ακόμη απόδειξη του αντιεπιστημονικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία σε κάθε τομέα. Δεν υπάρχει οικοσυστηματική αξιολόγηση, έχει τεθεί σε αναστολή η θηροφυλακή και έχουν τεθεί σοβαρά ζητήματα περιβάλλοντος και ισορροπίας της άγριας πανίδας», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκπρόσωποι των κυνηγών επέκριναν την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «αποφάσισε να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στο κυνήγι».

Η Ν.Δ. απέρριψε σε υψηλούς τόνους την πρόταση του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι οι εισηγήσεις των ειδικών παραμένουν αντίθετες στο να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα.

«Από τη μια τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του κυνηγιού και του ψαρέματος, αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών κι από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας», καταλόγισε στον κ. Τσίπρα η Ν.Δ.

κορωνοϊός
Lockdown
Αλέξης Τσίπρας
Κυνηγετική περίοδος 2020-2021
Πηγή: 
naftemporiki.gr