Κρούσματα αφρικανικής πανώλης σε αγριόχοιρους στη Γερμανία

Κρούσματα αφρικανικής πανώλης σε αγριόχοιρους στη Γερμανία

 

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας ανακοίνωσε στο Διαδίκτυο ότι εντοπίστηκαν τρία κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων, στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στην ανατολική Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, συνολικά έχουν ανακαλυφθεί 49 κρούσματα συνολικά, από τις 10 Σεπτεμβρίου που καταγράφηκε το πρώτο. Όλα τα κρούσματα αφορούν μέχρι στιγμής άγρια ζώα, ενώ κανένας χοίρος σε εκτροφείο δεν έχει προσβληθεί, διευκρίνισε το υπουργείο. Τα τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή με τα πρώτα, σύμφωνα και πάλι με το υπουργείο. Ένα κρούσμα είχε εντοπιστεί την Τετάρτη σε άλλη περιοχή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από την πρώτη στην οποία εντοπίστηκαν τα υπόλοιπα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων.

Το επιστημονικό ινστιτούτο της Γερμανίας Friedrich-Loeffler επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τη νόσο αυτή όσον αφορά τα τρία νέα κρούσματα, επισήμανε επίσης το υπουργείο. Οι γερμανικές αρχές συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες για νεκρά αγριογούρουνα στο Βρανδεμβούργο ώστε να μπορέσουν να αποτιμήσουν την έκταση στην οποία έχει εξαπλωθεί η νόσος. Το υπουργείο είχε προηγουμένως προειδοποιήσει ότι αναμένεται να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων σε αγριόχοιρους καθώς η νόσος αυτή είναι εξαιρετικά μολυσματική.

Αφρικανική πανώλη
Αγριόχοιροι
Γερμανία
Πηγή: 
naftemporiki.gr
Θήραμα: