Κουτάβι γεννήθηκε ως κλώνος νεκρού σκύλου

Κουτάβι γεννήθηκε ως κλώνος νεκρού σκύλου

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας μοιάζουν να γίνονται πραγματικότητα, όταν διαβάζει κανείς ειδήσεις όπως αυτή που λέει ότι ένα κουτάβι γεννήθηκε υγιέστατο ως κλώνος ενός νεκρού σκύλου.

Ένα ζευγάρι Βρετανών κατάφερε να κλωνοποιήσει το νεκρό σκυλί ράτσας boxer σε έναν υγιέστατο κλώνο, ξοδεύοντας για τη διαδικασία μία μικρή περιουσία 100.000 δολαρίων. Το ζευγάρι από τη Βρετανία έχασε από αιφνίδια καρδιακή προσβολή τον σκύλο του με το όνομα Dylan και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εξελιγμένη γενετική και υψηλή τεχνολογία, προκειμένου να γεννηθεί ο κλώνος του Dylan, με το όνομα Chance. Θα ακολουθήσει η δημιουργία ενός ακόμα κλώνου, αφού πρακτικά δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο πλήθος από την χρήση του DNA του νεκρού boxer. 

To γενετικό υλικό του νεκρού σκύλου που χρησιμοποιήθηκε για την κλωνοποίηση προέκυψε από μυϊκή μάζα και εστάλη στο Sooam Biotech  Research Foundation στην Κορέα, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του στην εκτέλεση τέτοιων εργασιών. Το κουτάβι είναι ακριβώς ίδιο με τον Dylan και οι ιδιοκτήτες του δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με την ομοιότητα. Το πρώτο κουτάβι γεννήθηκε με καισαρική τομή από παρένθετη μητέρα, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για το δεύτερο. Τα δύο κουτάβια, μαζί με τις παρένθετες μητέρες θα βρεθούν στην κατοχή του ζευγαριού από την Βρετανία.

 

Κλωνοποίηση
boxer
Πηγή: 
digitaltrends.com, The Guardian
Φυλή: