Καταπολέμηση λαθρεμπορίου όπλων με... σεμινάρια

Καταπολέμηση λαθρεμπορίου όπλων με... σεμινάρια

Μπορεί το λαθρεμπόριο όπλων να είναι σοβαρή υπόθεση, αλλά η Ομάδα Έρευνας και Πληροφόρησης για την Ειρήνη και την Ασφάλεια (GRIP) και το Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS), με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής (DGRIS) του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας, επέλεξαν τα... σεμινάρια ως ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα. 

Τρία θα είναι τα σεμινάρια που θα γίνουν στη Γαλλία για το θέμα: το πρώτο σεμινάριο θα εξετάσει το θέμα της παράνομης διακίνησης όπλων και πυρομαχικών, μετά τις πολεμικές συγκρούσεις στα Βαλκάνια, το δεύτερο θα εντρυφήσει στην σχέση μεταξύ του λαθρεμπορίου όπλων και του τερματισμού των πολεμικών συρράξεων και το τρίτο, θα αξιολογήσει τις υπάρχουσες προοπτικές και δυνατότητες, για την επίτευξη της ειρήνης και του αφοπλισμού.

Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου στην Γαλλία και θα έχει ως θέμα «το λαθρεμπόριο όπλων σε καταστάσεις μετά από ένοπλες συγκρούσεις». Δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα...

Λαθρεμπόριο όπλων
Γαλλία
Πηγή: 
reporter.gr