Το καλύτερο κυνήγι

Το καλύτερο κυνήγι

Στα μέσα Σεπτεμβρίου 2005 μετά από σχετικές αγορές και έκδοση της σχετικής άδειας θήρας βγήκα με τον πατέρα μου και ένα φίλο για το πρώτο μου κυνήγι.

Το πρωί, στο ξεκίνημα της μέρας, αφού ξεκινήσαμε, στο αυτοκίνητο μου λέει ο πατέρας μου "Σήμερα θα σου βγει λαγός... αλλά θα τον χάσεις...". Γέλασα, δεν τον πίστεψα, φυσικά, αλλά είχε δίκιο. Βλέπεις από την μία, η τύχη του πρωτάρη με την τσάκα στο παντελόνι παραλλαγής και τις καινούργιες σφαίρες στην τσέπη και από την άλλη η σοφία και η πείρα των χρόνων, μαζί με την γνώση της τοποθέτησης των καρτεριών έκαναν το θαύμα τους και βγήκε η πρόβλεψη αληθινή.

Την ημέρα εκείνη στο πόστο που μου υπέδειξε ο πατέρας μου, βγήκε ξαφνικά ο πρώτος μου λαγός. Η απειρία μου, η βιασύνη, οδήγησε σε αποτυχημένη βολή. Τα χρόνια περάσαν. Ο πατέρας μου μένοντας πιστός στην μεγάλη του αγάπη, το αγριογούρουνο, έρχεται σπάνια μαζί μου. Εγώ κυνηγώ με το φίλο που ήρθε μαζί μας την πρώτη φορά και ως σύγχρονος Μάντης ο πατέρας μου, με κάποιο ανεξήγητο τρόπο, έχει πάντα δίκιο στις προβλέψεις του.

Του έχω τάξει πολλά. Τον παρακαλώ σχεδόν κάθε φορά να έρθει μαζί μας. Αυτός κάνει την πρόβλεψη και τις σχετικές υποδείξεις και 90% πετυχαίνει την πρόβλεψη του αποτελέσματος. Η ιστορία αυτή είναι αληθινή και μέχρι σήμερα σχεδόν σε κάθε έξοδο υπενθυμίζεται η πρώτη πρόβλεψη σε περίπτωση που εκφράσω αντιρρήσεις ή επαληθευτεί το αποτέλεσμα της μέρας με βάση την πρόβλεψη. Το αστείο είναι ότι και ο φίλος μας ζητά την πρόβλεψη, παρά τα 30 χρόνια πείρας που έχει. Κάτι ξέρει και αυτός...

Η κυνηγετική ιστορία αυτή είναι γραμμένη από τον αναγνώστη μας Ευάγγελο Μποζαρδένη. Μπορείτε να μας στέλνετε τις δικές σας κυνηγετικές ιστορίες στο [email protected] και θα τις δημοσιεύουμε στο www.greekhunter.gr.

Ευάγγελος Μποζαρδένη
Κυνηγετική ιστορία
Πηγή: 
Greekhunter
Θήραμα: