Κακές ειδήσεις από τον κόσμο του κυνηγιού

Κακές ειδήσεις από τον κόσμο του κυνηγιού

Το Σαββατοκύριακο πέρασε με μερικές αρνητικές ειδήσεις για το ελληνικό κυνήγι, καθώς στην Κοζάνη έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος κυνηγός, ενώ την Κυριακή σημειώθηκε τραυματισμός δύο ατόμων στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας. 

Η είδηση για τον νεκρό κυνηγό έρχεται από το Παλαιόκαστρο Κοζάνης, όπου ο άτυχος άνδρας από τον Βόλο παραπάτησε και έπεσε στον γκρεμό και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο φίλος του κυνηγός κάλεσε σε βοήθεια, αλλά ο άνδρας δεν άντεξε τα τραύματά του και κατέληξε. 

Στην Αρκαδία, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, δύο 26χρονοι κυνηγοί μετέβησαν στο Μαίναλο για κυνήγι μπεκάτσας και ο ένας κυνηγός πυροβόλησε άθελά του τον άλλο στο πρόσωπο. Μόλις συνειδητοποίησε τι έγινε, έσπευσε να μεταφέρει τον τραυματία στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό του αιματηρού Σαββατοκύριακου, καθώς στο Χρυσοβίτσι, το απόγευμα του Σαββάτου, σε κυνήγι αγριόχοιρου, ένας κυνηγός δέχτηκε επίθεση από αγριογούρουνο, το οποίο και τον πέταξε τρία μέτρα μακριά. Ευτυχώς, ο κυνηγός αντέδρασε άμεσα και το θανάτωσε με έναν δεύτερο πυροβολισμό. Ο κυνηγός τραυματίστηκε στο πόδι. 

Για ακόμα μια φορά, θα τονίσουμε το πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε όλοι στο κυνήγι, να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, να μην πυροβολούμε εάν δεν είμαστε σίγουροι για το στόχο μας και να μη σεβόμαστε το βουνό, τη Φύση και τους νόμους της. 

 

Ατύχημα
Δυστύχημα
Κυνήγι
Πηγή: 
Ναυτεμπορική, ΑΠΕ-ΜΠΕ, kalimera-arkadia.gr