Ηλεκτρικό τρακτέρ ετοιμάζει η John Deere

Ηλεκτρικό τρακτέρ ετοιμάζει η John Deere

H John Deere είναι γνωστή για όλα τα γεωργικά της μηχανήματα, ενώ η τελευταία πρότασή της βάζει τον ηλεκτρισμό στο χωράφι. 

Το John Deere SESAM εκφράζει το όραμα της εταιρείας για ένα χωράφι το οποίο δεν θα επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον. Το τρακτέρ της John Deere αντί για πετρέλαιο καίει ρεύμα, στοιχείο που του προσφέρει την απαιτούμενη ροπή που θα ήθελε ένας γεωργός για όλες τις αγροτικές εργασίες του. Η λέξη SESAM προκύπτει από τις λέξεις Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery, όπου η βιώσιμη ενέργεια έχει τον πρώτο λόγο. 

Το ηλεκτρικό τρακτέρ της John Deere έχει διπλό μοτέρ συνολικής ισχύος 130 kilowatts, που αντιστοιχεί σε 174 ίππους. Η ισχύς αυτή μεταδίδεται συνεχώς σε όλους τους τροχούς. Αυτό το όχημα βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και στην παρούσα φάση μπορεί με τις μπαταρίες του που βρίσκονται στο εμπρός μέρος να προσφέρουν αυτονομία 4 ωρών. 

Το John Deere SESAM είναι ένα έργο σε εξέλιξη και αναμένεται να βελτιωθεί αρκετά στο μέλλον. Στο συνοδευτικό βίντεο του άρθρου μπορείτε να δείτε (με γαλλικούς υπότιτλους) μία μικρή παρουσίαση του ηλεκτρικού τρακτέρ της John Deere. 

John Deere
τρακτέρ
Αγρότες
Πηγή: 
new atlas