Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για το κυνήγι

Η πρώτη ελληνική εφαρμογή για το κυνήγι

O Xenofone ειναι η πρώτη ελληνική εφαρμογή για έξυπνα κινητά και ταμπλέτες με λειτουργικό σύστημα android. Μπορεί να έχετε προμηθευτεί το κατάλληλο κινητό για τα κυνήγια σας, αλλά καλό είναι να το εφοδιάσετε και με τις ανάλογες εφαρμογές.  

Το όνομά της εφαρμογής προέρχεται από τον Ξενοφώντα, τον Αθηναίο που ήταν ιστορικός συγγραφέας και σωκρατικός φιλόσοφος. Έγραψε τον Κυνηγετικό που ήταν το πρώτο κυνηγετικό εγχειρίδιο. Ο Xenofone φέρνει καινοτομία και νέες τεχνολογίες στην παραδοσιακή κυνηγετική δραστηριότητα.

Μέσα από τη συλλογή και ψηφιοποίηση του συνόλου των οριοθετήσεων περιοχών σχετικών με το κυνήγι (καταφύγια, ζώνες εκπαίδευσης, απαγορεύσεις κτλ) από τα κατά τόπους δασαρχεία και το υπουργείο περιβάλλοντος επιτρέπει άμεση και ακριβή πληροφόρηση. Για πρώτη φορά οι κυνηγοί μας μπορούν να έχουν άμεση γνώση της θέσης τους σε σχέση με τις διάφορες οριοθετήσεις ευκολα και γρήγορα.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω του Google Play, όπου μπορείτε να την αναζητήσετε με τη λέξη Xenofone, ή κάνοντας κλικ εδώ. Στην έκδοση αυτή παρέχονται δωρεάν κάποια από τα γεωγραφικά δεδομένα της εφαρμογής, όπως :

● Εθνικοί Δρυμοί

● Εθνικά Πάρκα

● Όρια Δασαρχείων

● Αισθητικά Δάση

Αλλά και χρήσιμες πληροφορίες οπως τηλέφωνα θηροφυλάκων, κτηνίατροι και καταστήματα κυνηγετικών ειδών. Επίσης ενσωματώνει λειτουργία άμεσης αποστολής με sms της θέσης μας για βοήθεια ή ενημέρωση. Παράλληλα με τη δωρεάν έκδοση, διατίθεται και η επι πληρωμή έκδοση της εφαρμογής, η οποία παρέχει το σύνολο των δεδομένων που χρειάζεται ο κυνηγός.

Το σύνολο των δεδομένων περιέχει:

● Όρια Δασαρχείων

● Ζώνες Διάβασης

● Εθνικά Πάρκα

● Εθνικοί Δρυμοί

● Καταφύγια Θηραμάτων

● Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές

● Εκτροφεία Θηραμάτων

● Ζώνες Εκπαίδευσης Σκύλων  

● Απαγορεύσεις Ισχύος Ορισμένου Χρόνου

● Αισθητικά Δάση

● Διεθνείς Συνθήκες

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν το σύνολο των παρεχόμενων δεδομένων είτε μέσω του google play είτε μέσω της ιστοσελίδας μας (http://www.xenofone.gr) είτε με απευθείας με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή paypal με το αντίτιμο των 9 ευρώ. Πλέον, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών μπορούμε εύκολα και κυρίως άμεσα να ενημερώνουμε και για αλλαγές/τροποποιήσεις για τις περιοχές, αφού τα δεδομένα αποθηκεύονται σε εξυπηρέτη (server) και οι χρήστες ανα πάσα στιγμή έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις αλλαγές. Eλπίζουμε ο Xenofone να γίνει o απαραίτητός σύντροφος κάθε κυνηγού.

Xenofone
κινητό
Android
app
Πηγή: 
Δελτίο Τύπου