Η πόλη της Λάρισας αποκτά σκοπευτήριο

Η πόλη της Λάρισας αποκτά σκοπευτήριο

Το νέο της Σκοπευτήριο απέκτησε η Λάρισα, στο Κλειστό της Νεάπολης, το οποίο εγκαινιάστηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη. 

Το «σπίτι» της Σκοποβολής στη Λάρισα εγκαινιάστηκε στον υπόγειο χώρο του Κλειστού γυμναστηρίου της Νεάπολης. Στα εγκαίνια του Νέου Σκοπευτηρίου παρευρέθηκαν πέραν του υφυπουργού ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, η βουλευτής ΝΔ Στέλλα Μπίζιου, σύσσωμη η διοίκηση του ΕΑΚΛ, αλλά και πλήθος αθλητικών φορέων. Άπαντες στάθηκαν στο γεγονός ότι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος αξιοποιήθηκε στο έπακρο όπου ότι χρήματα μπαίνουν στο ταμείο του ΕΑΚΛ πηγαίνουν σε έργα που βελτιώνουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. 

Ήταν τέλη Ιουνίου του 2021 όταν η 19χρονη Κατερινιώτισσσα, Χριστίνα Μόσχη, δεύτερη αθλήτρια στην Ελλάδα μετά την Κορακάκη, που έχει σαρώσει όλα τα πανελλήνια ρεκόρ νεανίδων, δήλωνε σε συνέντευξή της ότι η Λάρισα δεν έχει σκοπευτήριο και η ίδια που είναι φοιτήτρια Ιατρικής, θεωρεί δύσκολο να συνεχίσει την ανοδική της καριέρα και έκανε έκκληση στον Δήμο και την Πολιτεία να κατασκευάσουν σκοπευτήριο. Το παράπονό της έφθασε στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων, Αποστόλη Καλογιάννη και τον πρόεδρο του ΕΑΚ, Γιάννη Κουρδή, κατασκεύασαν σκοπευτήριο 10 μέτρων αεροβόλου, πιστολιού και του τουφεκίου.

Στο νέο χώρο αυτόν θα υπάρξουν ακόμα σκοπευτήριο πρακτικής σκοποβολής με αεροβόλο πιστόλι και χώροι τοξοβολίας, κλειστού στίβου, ξιφασκίας και επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Σκοπευτήριο
Λάρισα
Πηγή: 
eleftheria.gr, thessaliatv.gr