Η πεμπτουσία του all terrain οχήματος

Η πεμπτουσία του all terrain οχήματος

Ως οχήματα παντός εδάφους, ή all terrain, εάν το προτιμάτε, πολλοί θα θεωρήσουν τα διάφορα τζιποειδή που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά. Για πραγματική κίνηση σε κάθε τύπο εδάφους, ή ακόμα και στο νερό, μπορεί κανείς να δει την πρόταση της Ontario Drive&Gear Limited, το Argo 8x8 XTI.

Μπορεί το όχημα αυτό να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακό όπως άλλες αμφίβιες προτάσεις, αλλά έχει και αυτό την ικανότητα να μπει άφοβα στο νερό, χρησιμοποιώντας τους ειδικούς τροχούς του σε ταχύτητες που φτάνουν τα 5 Km/h. Εάν μάλιστα ο κάτοχός του προσαρμόσει έναν ειδικό κινητήρα για χρήση στο νερό, οι ταχύτητα μπορεί να αγγίξει τα 16 km/h. 

O κινητήρας του Argo έχει μόλις 748 κυβικά εκατοστά και αποδίδει 31 ίππους. Το σασί του είναι από πολυαιθυλένιο, ενώ το πλαίσιο είναι σωληνωτό. Υπάρχει ειδική θωράκιση από στοιχεία της φύσης και άλλες κακουχίες. Η τελική του ταχύτητα στο έδαφος φτάνει τα 27 Km/h, ενώ αντέχει στις εξαιρετικά χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες. Δεν είναι όχημα υψηλών επιδόσεων, αλλά ειδικών αποστολών!

Argo 8x8 XTi
Αμφίβιο όχημα
Πηγή: 
www.gizmag.com