Η Ορνιθολογική Εταιρεία αποδέχεται το έργο της ΚΣ Ελλάδος

Η Ορνιθολογική Εταιρεία αποδέχεται το έργο της ΚΣ Ελλάδος

Με μία επιστολή προς το ΥΠΕΚΑ, με θέμα "Ανοιξιάτικη λαθροθηρία στα Ιόνια νησιά", ο Πρόεδρος της Ορνιθολογικής Εταιρείας, καλωσορίζει το έργος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου.   

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι, Αξιότιμες κυρίες,

Σε συνέχεια της αλληλογραφίας σχετικά με την ανοιξιάτικη λαθροθηρία στα Ιόνια νησιά, καλωσορίζουμε τη ρητή θέση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία καταδικάζει απερίφραστα την πρακτική αυτή. Η θετική διάθεση της Συνομοσπονδίας για συνεργασία πάνω στους κοινούς μας σκοπούς είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την επίτευξή τους και η Ορνιθολογική προσβλέπει στους καρπούς της μιας τέτοιας συνεργασίας.

Είναι γεγονός ότι χωρίς τη συμβολή των κυνηγών το φαινόμενο της παραβατικής συμπεριφοράς θα επιμείνει, κυρίως λόγω της έλλειψης απομόνωσης των λαθροθήρων, αλλά και της έλλειψης κυνηγετικής ηθικής. Γι’ αυτό και η Ορνιθολογική επιδιώκει την έναρξη μιας εποικοδομητικής συζήτησης για την επίλυση κοινά αποδεκτών προβλημάτων.

Με δεδομένη αυτή τη συγκεκριμένη σύγκλιση απόψεων, θεωρούμε αναντικατάστατη την παρουσία σας στο Διεθνές Συνέδριο για τις Βέλτιστες Πρακτικές Αντιμετώπισης της παράνομης Θανάτωσης των Μεταναστευτικών Πουλιών, στις 26-27 Ιουνίου 2013 στη Ζάκυνθο. Συγκεκριμένα, το Διεθνές Συνέδριο αποτελεί μια ευκαιρία να προβληθεί το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας σε διεθνές επίπεδο, αλλά και να επωφεληθούν οι συμμετέχοντες από τις αρχές φύλαξης μεσογειακών χωρών από την εμπειρία της Θηροφυλακής.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Σγούρος

Διευθυντής Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας
Πηγή: 
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία