Η επόμενη ημέρα μετά τον Νίκο Παπαδόδημα

Νίκος Παπαδόδημας

«Είναι πολύ δύσκολο να διαδέχεσαι τον Νίκο Παπαδόδημα, και να πρέπει να ανταποκριθείς στα μέτρα και στα σταθμά που αυτός για τόσα χρόνια όρισε με τη δουλειά του και την προσφορά του. Όλοι μαζί, όμως, καλούμαστε να βρούμε τον τρόπο να τα καταφέρουμε, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών και στις απαιτήσεις του κόσμου των κυνηγών». Με την παραπάνω δήλωση ο νέος πρόεδρος της Κ.Σ.Ε, Γιώργος Αραμπατζής, συμπύκνωσε και ερμήνευσε τόσο το στίγμα του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όσο και τη βούληση τις ίδιας της Γενικής Συνέλευσης που προηγήθηκε των Αρχαιρεσιών.

Δυστυχώς, από την περασμένη Κυριακή 4 Νοεμβρίου η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας είναι αναγκασμένη να συνεχίσει να πορεύεται, να μάχεται και να υπερασπίζεται τον κόσμο των κυνηγών, χωρίς τον Νίκο Παπαδόδημα να βρίσκεται στα μετερίζια που τόσο αγάπησε και τίμησε με τη δράση του. Ως πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. υπηρέτησε μέχρι τέλους τον κόσμο των κυνηγών, με τον ίδιο μαχητικό και αγωνιστικό τρόπο που χαρακτήριζε όλη τη ζωή του. Με τις ιδέες του και την αγωνιστικότητά του άφησε πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη, που η Κ.Σ.Ε. θα θυμάται πάντα όταν συνεδριάζει, όταν αποφασίζει, και όταν δρα.

Μετά τις αρχαιρεσίες της 4ης Νοεμβρίου 2018, η κατανομή των θέσεων ευθύνης στο νέο Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε. έχουν ως εξής:

· Πρόεδρος: κ. Αραμπατζής Γεώργιος

· Αντιπρόεδρος: κ. Καραγιάννης Εμμανουήλ

· Γεν. Γραμματέας: κ. Κράλλης Νικόλαος

· Ταμίας: κ. Μπογιάκης Σπυρίδων

· Σύμβουλος: κ. Τρακάκης Φώτιος

Με την αφορμή της είδησης του θανάτου του Νίκου Παπαδόδημα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για το ότι ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης και άνθρωπος, μαχητής μέχρι τέλους, ακάματος, μεθοδικός, με απαράμιλλο ήθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και ευσυνειδησία, ευεργέτησε την κυνηγετική οικογένεια, προσφέροντας απλόχερα τις πολύπλευρες γνώσεις του, την τεράστια εμπειρία του, τον προσωπικό του χρόνο…τη ζωή του όλη.

Η αγάπη και ο θαυμασμός του για τη φύση μετουσιώθηκαν σε όραμα και αγώνες για την προστασία της και τη διατήρηση του κυνηγίου στη χώρα μας. Απαρνήθηκε ανώτερα αξιώματα και θέσεις καριέρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, για να υπηρετήσει το κυνήγι και το περιβάλλον. Με τις ικανότητες του, την ακεραιότητα και την ευθύτητα που τον διέκρινε, κέρδισε την αποδοχή και την εκτίμηση όλων. Αφοσιώθηκε, επί μακρόν, στο θεσμό των Κυνηγετικών Οργανώσεων δίνοντάς τους οντότητα, στόχους και πνοή σε δύσκολους καιρούς. Αναβάθμισε το ρόλο τους, υπηρετώντας την ενότητα, τη σύμπνοια και την ομοψυχία και καθοδηγώντας πάντα με σύνεση και διορατικότητα.

Ως Αντιπρόεδρος των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το κυνήγι και τη διατήρηση του περιβάλλοντος (FACE), υποστήριζε πάντα την αρχή της αλληλεγγύης και τόνιζε τη δύναμη της ομοφωνίας. Υποστήριζε την ανάπτυξη της οικονομίας στις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής υπαίθρου, τις συλλογικές αξίες, την διατήρηση της κουλτούρας μας και την κοινωνική συνοχή. Το έργο του, ανεξίτηλη σφραγίδα στο θεσμό, στέκεται περήφανα και επάξια στην κορωνίδα της κυνηγετικής ιστορίας της χώρας μας. Τα λόγια, οι σκέψεις και όλες οι τιμές φαντάζουν λίγα και φτωχά, για να περιγράψουν την ευγνωμοσύνη, που του οφείλουμε. Οι προσπάθειές και οι κόποι του δεν πρέπει να χαθούν στη λήθη.

Οι αξίες και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε, επί πολλές δεκαετίες, θα μας συνοδεύουν πάντα αποτελώντας την παρακαταθήκη και το ορόσημο για να συνεχίσουμε αυτά που μας δίδαξε, συλλογικά και αφοσιωμένα, για την προάσπιση του κυνηγίου. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει Τρίτη 13-11-2018 στις 16:00, στο Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας (τέρμα Μικράς Ασίας, Γλυφάδα). Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να δοθούν δωρεές εις μνήμην του στη «ΜΕΡΙΜΝΑ» (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο. www.merimna.org.gr) – AlphaBankΙΒΑΝ: GR 3201401120112002320003382.

ΚΣΕ
Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος
Νίκος Παπαδόδημας
Πηγή: 
ΚΣΕ