Η Ανάπτυξη και η Ισορροπημένη Διατροφή του Σκύλου

 Οι σκύλοι παρουσιάζουν συμπτώματα υπογλυκαιμίας (πτώση του σακχάρου στο αίμα ) μετά από στέρηση τροφής ή από απότομη και σκληρή εργασία. Η διανομή του γεύματος σε συγκεκριμένες ώρες είναι απαραίτητη και ευνοεί την καλή πέψη, ηρεμώντας το ζώο.

Ο σκύλος εργασίας πρέπει να παίρνει τροφή συμπυκνωμένη σε θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την προσπάθεια που καταβάλει. Η τροφή αυτή πρέπει να μοιράζεται σε δύο ή τρία γεύματα την ημέρα, για να προληφθεί η δυσπεψία και το φούσκωμα και να βελτιωθεί η πέψη. Στην διανομή του φαγητού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ωράρια εργασίας.

Το μεγαλύτερο τμήμα της τροφής πρέπει να δίνεται στο σκύλο μετά την εργασία, γιατί έτσι δεν θα υποφέρει από πτώση ενέργειας και γιατί η ξεκούραση πάντα ομαλοποιεί τις πεπτικές λειτουργίες. Ένα ελαφρύ γεύμα προτείνεται το λιγότερο μια ώρα πριν τη εργασία και μάλιστα και κατά την διάρκεια της εργασίας, εάν αυτή είναι έντονη και διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα .

Σε μια ζεστή κυνηγητική μέρα είναι καλύτερα να διακόπτουμε πολλές φορές την έρευνα ενός σκύλου που δεν είναι πολύ προπονημένος, δίνοντάς του νερό και ζάχαρη ή άλλα κατάλληλα διατροφικά συμπληρώματα ώστε να αποφύγουμε την λιποθυμία.