Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για σκύλους

Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για σκύλους

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική και το BBC, o αμερικανικός στρατός επέδειξε γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας για στρατιωτικούς σκύλους, σχεδιασμένα για να τους επιτρέπουν να λαμβάνουν εντολές εξ αποστάσεως.

H συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Command Sight και τη διαχειρίζεται το US Army Research Laboratory. Οι στρατιωτικοί σκύλοι λειτουργούν ως ανιχνευτές, αναζητώντας εκρηκτικά και άλλους πιθανούς κινδύνους στο περιβάλλον τους, αλλά χρειάζονται οδηγίες. Τα γυαλιά αυτά είναι σχεδιασμένα για να επιτρέπουν στου χειριστές τους να τους δίνουν οδηγίες, ενώ οι ίδιοι παραμένου σε απόσταση ασφαλείας.

Επί της παρούσης οι χειριστές των σκύλων τους καθοδηγούν συνήθως με χειρονομίες ή laser pointers- ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να βρίσκονται σχετικά κοντά. Εάν αρχίσουν να χρησιμοποιούνται τέτοιου είδους γυαλιά, δεν θα είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό. Οι σκύλοι μπορούν να βλέπουν στα γυαλιά τους οπτικές ενδείξεις για τις οποίες λαμβάνουν οδηγίες, έτσι ώστε να καθοδηγούνται σε συγκεκριμένα σημεία- ενώ παράλληλα ο χειριστής βλέπει τι συμβαίνει μέσω βίντεο. 

Augmented Reality
AR
Επαυξημένη πραγματικότητα
Πηγή: 
naftemporiki.gr, BBC