Επιστολή της ΚΟΜΑΘ προς το Yπουργείο Παιδείας

Επιστολή της ΚΟΜΑΘ προς το Yπουργείο Παιδείας

Επιστολή απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας, η ΣΤ' ΚΟΜΑΘ με αφορμή τις ενημερωτικές παρουσιάσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων.  

Η επιστολή της ΚΟΜΑΘ αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας στέλνουμε την παρούσα επιστολή, με αφορμή γραφόμενα στο διαδίκτυο άρθρα που στρέφονται κατά της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, όσον αφορά την ενημέρωση μαθητών που έγινε από το επιστημονικό προσωπικό της Ομοσπονδίας. Σας ενημερώνουμε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης είναι ΝΠΙΔ, αναγνωρισμένο και συνεργαζόμενο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και εποπτευόμενο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, Επιθεώρηση Συντονισμού & Δασών. Διοικείται από 7μελές ΔΣ, που εκλέγεται από τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων, επίσης αναγνωρισμένων και συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η Ομοσπονδία μας απασχολεί επιστημονικό προσωπικό που αποτελείται από δέκα (10) μόνιμους επιστημονικούς συνεργάτες (7 Δασολόγους, 2 Δασοπόνους και 1 Νομικός), που είναι ειδικευμένοι σε θέματα άγριας πανίδας και προστασίας περιβάλλοντος, οι περισσότεροι κάτοχοι διδακτορικού και μεταπτυχιακού τίτλου. Επίσης απασχολεί 60 μόνιμους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, εκ των οποίων ένας Δασολόγος και 10 Δασοπόνοι. Τονίζεται, ότι μετά από το Δημόσιο, η Ομοσπονδία μας είναι ο οργανισμός που απασχολεί το μεγαλύτερο αριθμό μόνιμων Δασολόγων στην Ελλάδα.

Για τη συγκεκριμένη αναφορά, σχετικά με σχολείο της Αλεξανδρούπολης, την παρουσίαση ανέλαβε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας για την περιοχή της Θράκης, κ. Πέτρος Πλατής (πτυχιούχος Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, πτυχιούχος Δασοπονίας από το ΤΕΙ Λάρισας και υποψήφιος για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου). Εργάζεται εδώ και 16 συνεχή χρόνια στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και με τη χρήση εποπτικών μέσων σε μορφή powerpoint παρουσίασε την πανίδα της περιοχής. Παράλληλα στην παρουσίαση συμμετείχε ο κ. Κων/νος Καλέντζης, μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είναι πτυχιούχος Ιχθυολογίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου, πτυχιούχος Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Δημοκριτείου, υποψήφιος για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και εργάζεται ως Βοηθός Εργαστηρίου στον Τομέα Ιχθυοπονίας Εσωτερικών Υδάτων, στα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επομένως μόνο άσχετοι δεν ήταν οι εισηγητές, όπως άστοχα γράφηκε στο διαδίκτυο, τόσο στην ιστοσελίδα zoosos, όσο και σε σελίδα στο Facebook από τον κ. Θέμη Δημητρακόπουλο.

Οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ομοσπονδίας μας δέχονται συχνά αιτήματα από διάφορους εκπαιδευτικούς φορείς για την πραγματοποίηση ανάλογων παρουσιάσεων και σε κάποιες φορές ανταποκρίνονται, ανάλογα με το χρόνο και τις υποχρεώσεις τους. Στόχος της Ομοσπονδίας μας είναι η ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας, όπως ορίζει και το Καταστατικό μας. Παράλληλα η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης δημιούργησε ειδική εφαρμογή για τις ταμπλέτες τύπου ipad, σχετικά με τα θηραματικά είδη της Ελλάδας, που κυρίως απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και την οποία όποιος επιθυμεί την «κατεβάζει» δωρεάν. Θεωρούμε ότι υπό το στενό πρίσμα αντικυνηγετικού πνεύματος δημιουργήθηκε αυτή η δυσάρεστη αναστάτωση, η οποία επιχειρεί, με ιδιοτέλεια, να απαξιώσει το κύρος των ειδικευμένων Δασολόγων και Δασοπόνων της Ομοσπονδίας μας. Είμαστε στη διάθεσή σας για πληρέστερη ενημέρωση και ενίσχυση της συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

 

ΣΤ' ΚΟΜΑΘ
Υπουργείο Παιδείας
Πηγή: 
ΣΤ' ΚΟΜΑΘ